U2, EMC Flash Teknolojileriyle Dünyayı Salladı

U2’nun dünya çapında ses getiren turnesinde yaratıcı ekibin terabaytlarca veri akışı ve arşivi EMC tamamı flash depolama çözümleri üzerinde gerçekleşti.

U2, EMC Flash Teknolojileriyle Dünyayı Salladı

EMC, dünyaca ünlü müzik grubu U2’nun dünya turnesi kapsamında tamamı flash teknolojileriyle yanında yer aldı. Dört kıtada yüzbinlerce insana ulaşan U2, 400 ton ağırlığındaki ve 360 derece sahnesiyle dünyanın en büyük video ekranını kullandı. Canlı performansı boyunca özel efektler ve eşsiz bir ses sitemiyle desteklenen U2 konserlerinin arka planında EMC’nin flash depolama ve yedekleme sistemi kullanıldı.

Müzisyenlerin albüm satışlarındaki gelirlerin düşmesi, turneleri hiç olmadığı kadar önemli hale getirdi. Daha önceleri sanatçıların gelirlerinin yüzde 25’i albüm satışlarından gelirken, artık YouTube üzerinde 20 kez çalınan şarkı karşılığında yalnızca 1 dolar seviyelerine kadar indi. Özetle 25 bin kez oynatılan bir YouTube videosu ancak bir tişört satışı kadar gelir elde edilmesini sağlar hale geldi. EMC’nin desteğiyle yola çıkan U2, bu turnesinde iki yıl içerisinde 22 milyon dolardan fazla gelir sağladı.

1444215784_1444202646untitled.jpg

U2’nun dünyayı sarsan bu turnesinde EMC, tamamı flash depolama çözümlerini kullanarak yaratıcı ekibin USB tabanlı flash’dan sabit disklere, kişiselden genel depolama çözümlerine kadar her verinin kusursuz şekilde saklanmasına olanak tanıdı. Kurumların depolama çözümlerini en kolay şekilde yönetebilmesi için özel olarak üretilen EMC VNXe 3200, U2’nun yaratıcı ekibinin tüm süreçlerinde hem MAC hem de PC’lerde en üst düzey performans sundu.

Tamamı flash VNXe 3200 sayesinde yaratıcı ekip, devasa verileri depolama birimlerinden dev ekranlara aktarmakta, oynatmakta ve düzenlemekte hiçbir zorluk yaşamadı. Her şov için özel olarak yaratılan ışık ve ses gösterileri EMC’nin esnek depolama çözümleri sayesinde hayat buldu.

1444215796_1444202648u2widestreets.jpeg

20 yüksek çözünürlüklü kamera görüntüsü EMC çözümlerine kaydedildi

Konser sırasında canlı olarak en hızlı çözümü sunmanın yanı sıra tüm yaşananları kaydetmek de önemli bir süreci kapsıyor. Tüm grup üyelerinin her anını, seyircilerin coşkusunu yakalamak üzere tasarlanan 20 yüksek çözünürlüklü kamera, tüm turne boyunca binlerce saatlik yüksek çözünürlüklü video kaydetti.

Turne boyunca süren her konserde her kameradan alınan görüntüler EMC VNXe 3200’de depolanarak o anda binlerce izleyiciyle buluştu. Bununla birlikte her akşamın arşivi VNXe 3200’den EMC Data Domain 2500’e (DD2500) aktarılarak tüm içeriğe her an erişim imkanı bulunan kusursuz bir arşiv oluşturuldu.

EMC’nin DD2500 çözümü değerli veriyi korumakla kalmıyor ve depolama ihtiyaçlarını 30 kata kadar azaltıyor. Her kameranın gece başına 1 TB veri kaydetmesi ve grubun tüm görüntülere tek bir cihaz üzerinden ulaşma ihtiyacı göz önünde bulundurulduğunda gereksiz taşıma sürecinden de kurtulmak hayati önem taşıyor. DD2500 saatte 13,4 TB akışıyla 6,6 petabayta kadar veriyi saklayabiliyor.

U2’nun iNNOCENCE + eXPERIENCE turnesi kapsamında baştan uca depolama ve arşiv çözümlerini sunan EMC tamamı flash depolama çözümleri hakkında daha fazla bilgi için bu adresi kullanabilirsiniz.