Uber'e İtalya şoku!

İtalya'da, taksi grupları tarafından açılan dava sonucunda Uber gibi mobil uygulamaların haksız rekabete neden olduğu tespit edildi.

Uber'e İtalya şoku!

Reuters'ın yayınladığı bir rapora göre, bir İtalyan mahkemesi taksicilik yapan şirketlerin ülkede faaliyet göstermesini engelledi. Mahkeme ayrıca Uber gibi servislerin mobil uygulamalarının haksız rekabet oluşturduğuna karar verdi.

İtalya'nın önde gelen geleneksel taksi dernekleri tarafından açılan dava sonucunda İtalya'da Uber gibi hizmetlerin tanıtmasını veya reklamını yapmasını da yasaklandı. Uber İtalya, bu olaydan sonra kararın şok etkisi yarattığını ve itirazda bulunmayı planladığını açıkladı.

Uber İtalya, yaptığı açıklamada, "İtalyanlar; binlerce profesyonel ve lisanslı sürücüyü Uber uygulamasını kullanarak para kazanıyor ve güvenilir nakliye sağlıyor" dedi.

Uber; "Kişiler özel araçları ile hizmet vermek için bir akıllı telefon uygulaması kullanıyor. Bu, çoğu zaman standart bir taksi veya araba servisinin maliyetinden daha az oluyor." diyerek sözlerine devam etti.

Bu hizmetlerin son birkaç yıldır hızlı bir şekilde büyümesi, hükümet düzenleyicilerinin ve taksi komisyonlarının dikkatini çekmişti. Uber'ın bir ülkede engellenmesi, firma için ilk değil.

1482832417_uber-1.jpg

San Francisco merkezli girişim Uber, Brezilya, Fransa, Almanya, Türkiye ve Hindistan'da da haksız rekabetten dolayı engellenemişti.