Unreal Engine 4 ile oyun ve grafik dünyasının sınırları çiziliyor [Video]

Yeni nesil oyun motorları çok iddialı geliyorlar.

Unreal Engine 4 ile oyun ve grafik dünyasının sınırları çiziliyor [Video]

AMD geçtiğimiz yıl Mantle desteğini tanıtmıştı. Mantle desteğinin ne olduğunu bilmeyenler için öncelikle kısaca bunu özetleyelim. Bir oyun oynarken grafikler İşlemci ve GPU'dan hemen hemen aynı oranda faydalanır ve bundan dolayı iyi bir GPU ile birlikte mutlaka iyi bir CPU almak gerekmektedir.

Mantle ise bu algoritmanın sonunu getiren bir yazılım oldu. AMD, İntel ile olan CPU savaşında öne geçemeyeceğine kanat getirdikten sonra kendi işlemcilerinin işe yaraması ve satışının devam etmesi amacıyla Mantle yazılımı ortaya çıkarttı. Bu yazlım işlemcinin yükünü hafifleterek hemen hemen tüm yükü GPU'nun üzerine bırakmaktadır. Bu da yeni nesil oyunların grafik anlamında en iyiyi en optimum sistemlerle sunabilmesinin önünü açmıştır. 

Full HD'de 60 kare/saniye görüntü oranını 300 dolarlık bir işlemci ile bile yakalnmasının önü açılarak özellikle oyun konsollarının göründüğünden daha güçlü olması amaçlandı.

Unreal Engine oyun motoru aldığı son güncelleme ile böyle bir desteği kullanıcılarla buluşturacağını duyurdu. Unreal Engine 4 grafik motoru ile oyun grafiklerinin, Photoshop CC, 3DS Max ve iç mimari programlarının sınırlarını çizmektedir. Koola adındaki bir dizaynerin Unreal Engine 4 grafik motoruyla yaptığı çalışamları aşağıda ki videolardan izleyebilirsiniz.

Bu çalışmaların Core i7-3770 CPU ve GTX 670 GPU ile yapıldığının altını çizelim. Gördüklerinize inanamayacaksınız...