Üreticilerin sunduğu en iyi 5 Android yazılım özelliği

Bazı akıllı telefonlar ile birlikte elen ve onlara özel 5 Android yazılımı.

Üreticilerin sunduğu en iyi 5 Android yazılım özelliği

Android hareketli ve farklı bir ekosistem ve bu mobil işletim sistemi işlenerek, kolayca tasarlanıp özelleştirilebiliyor. Bunu kullanan büyük üreticilerin  kendi Android cihazlarına eklediği bir sürü iyi yazılım özellikleri mevcut.

Sizlere bu haberimizde Samsung, Motorola, LG, HTC ve Sony, firmalarının kullanıcılarına sunduğu özel arayüzü yazılımlarından en iyilerinin bir listesini sunacağız. TouchWiz, Sense ve bunun gibi özel arayüzleri ile gelen üreticilere ait Android özel ROM'lar için en iyi 5 özelliği aşağıda ve sonraki sayfalarımızda inceleyebilirsiniz.

1. Moto Voice

Moto Voice, özünde sadece Google’ın sesli arama özelliğini içine alan hızlı bir yol. Orijinal Moto X'te, "Tamam, Google şimdi" ifadesini kullandığınız zaman yeni Moto X hemen uyanıyor ve sesli olarak istediğiniz komutları hemen yerine getiriyor. Bu özellik size, cihazınızın gerçek bir kişisel asistan gibi hissettiriyor ve hiç dokunmadan telefonunuzu kontrol etme imkanı sunuyor. Sadece ne yapacağını söylemeniz yeterli ancak, tabii ki Google Now özellikleri sınırları içinde. Basit, ama son derece etkili.

1412235858_moto-voice.jpg

2. Samsung Multi Pencere modu

Samsung'un TouchWiz arayüzü oldukça fazla yazılım özelliklerine sahip ancak, içerisinde güzel özelliklerin yanı sıra bir ton gereksiz yazılım özelliği mevcut.  Samsung, büyük cihazlar için çoklu pencere modu sunan tek Android üreticisi değil ancak bu özelliğin en iyisi Touchwiz arayüzünde bulunuyor.

1412239569_samsung-multi-window-mode.jpg

3. HTC Motion Launch Gestures

HTC hareket kontrolleri özelliğini kullanan tek üretici değil ancak bu özelliği ilk sunan üretici olmanın yanı sıra bu alanda en iyisi HTC diyebiliriz. Bu özellik ile telefonunuzu kulağınıza götürerek otomatik olarak cevap verebilmenizin yanı sıra, ters çevirdiğinizde de telefonunuz kendini sessiz modu alıyor. Ayrıca fotoğraf çekmek istediğinizde telefonunuzu kaldırıp ses tuşuna basarak otomatik olarak fotoğraf çekebiliyorsunuz.

1412239612_htc-motion-launch-gestures.jpg

4. Moto Assist

Moto Assist, kullanıcılar için en iyi asistanlardan biri oluyor. Uygulamada, ev, uyku, toplantı ve sürüş şeklinde modları bulunuyor. Bu Modlar ile yaşantınızı daha kolay hale getirebiliyorsunuz. Google Takvim uygulamasına göre toplantınız varsa ya da uyuyorsanız sizin için sessize alan uygulama, evde ya da sürüş modunda sizi arayanın sesini arttırıyor ve gelen mesajları sesli okuyor. 

1412240252_moto-assist.jpg

5. Sony Theme Engine

HTC ve LG cihazlarına tema motorları eklemiş ancak Sony’nin yazılımlarında en sağlam seçenekleri ve en iyi sonuçları mevcut. Uygulama ile, vurgulanacak yerler, geçiş efektleri ve butonlar düzenlenebiliyor.

1412240483_sony-theme-engine.jpg