Üst seviye Android telefonlar giderek popülerliğini kaybediyor!

Yüksek donanımlı Android telefonların satışı bu yıl büyük düşüş yaşadı.

Üst seviye Android telefonlar giderek popülerliğini kaybediyor!

Her yıl  büyük üreticiler yeni Android amiral gemisi modelini kullanıcının bağenisine sunuyor. Bu telefonlar performans açısından selefinden üstün olmakla birlikte aynı zamanda yeni teknolojilerle potansiyel alıcıların dikkatini çekmeye çalışıyor. Ancak son araştırmalar Android amiral gemisi modellerinin popülerliğinin giderek düştüğünü göstermekte. 

Bugün birçok büyük üretici üst sınıf yüksek donanımlı ve daha pahalı akıllı telefonların satışlarından muzdarip durumda. Samsung, LG, HTC ve Sony, bu yıl 2014 yılının aynı dönemine göre akıllı kelefon satışlarında düşüşler yaşıyor. Analistler satış rakamlarındaki düşüşlerin üreticileri endişelendirdiğini ve her telefon başına yüzlerce dolar kayıp yaşadığını kaybediyorlar.

1441404113_img20150905005708.jpg

Araştırmacılara göre bu durumun olası bir çok nedeni var. Bunlardan ilki Apple'ın büyük yeni akıllı telefon modelleriyle ortaya çıkması. Apple iPhone'lara her zaman rağbet var ancak, şirketin iPhone 6 ve iPhone 6 Plus modeli ile pek çok Android taraftarını çekerek bu cihazları tercih etmesi. Buna ek olarak, Android akıllı telefon pazarı nispeten daha güçlü bir cihaz ve aynı zamanda daha düşük bir fiyatlandırma politikasını benimseyen Xiaomi gibi firmaların cihazlarına yöneliyor. Yani "Verimliliğe ve performansa gereksinim duyan kullanıcılar markayı değil, bu ihtiyacını karşılayan ürünü seçiyor".

Kullanıcılar üst seviye akıllı telefonlar üreten firmaların cihaza fazla mudahale etmesinden de şikayetçi. Amiral gemisi akıllı telefonların fiyatını yukarı çeken üreticiler, kullanıcının en çok benimsediği değiştirilebilir pil, bellek kartı ve benzeri bir çok özelliği cihazlardan kaldırıyor. Sonuç olarak kullanıcılar orta sınıf cihazları tercih etmeye başladı. Daha doğrusu kullanıcı, üreticilerin yüksek donanım oyunlarının farkında ve bu sebeple kendi günlük ihtiyaclarını karşılayabilecek cihazlara yöneliyor.

Bu konu hakkında neler düşünüyorsunuz?