Uyarı! Fok balıkları ile selfie çekmeyin!

Fok balıkları ile selfie çekimi konusunda uyarı yayınlandı.

Uyarı! Fok balıkları ile selfie çekmeyin!

Yetkililer “hayvanlarla selfie görüntü almayın” uyarısında bulunduğunda bu çok garip ya da saçma gelmez. Çünkü bu uyarılar gereksiz değildir ve özellikle yabani hayvanlar ile çekilen selfie görüntüler tehlikeli olabilir ve hatta ölümle sonuçlanabilir.  

ABD'nin NOAA (Ulusal Okyanus ve Atmosfer İdaresi) tarafından yapılan bir uyarıda yine bir hayvan ile selfie çekinmeyin uyarısı yapıldı. Bu uyarıya neden olan hayvan ise bir fok yavrusu. Bir fok yavrusu bir insana ne kadar zarar verebilir ki?

1464700445_fok.jpg

Fok yavruları oldukça sevimli hayvanlardır ve sahilde karşılaştığınız zaman mutlaka yakından bir görüntü almak isteyeceksiniz. Fok balıkları kuvvetli bir çeneye sahip ve ısırdığı zaman hasara yol açabilir ancak, NOAA tarafından yapılan uyarı, insanların değil bebek fokun hayatı tehlikede olduğu için geliyor. Çünkü fok balıkları beslenmek için yavrularını sahilde bırakıp uzaklaşabiliyor Eğer anne fok geldiğinde yavrusunun yanında bir insan görürse, bunu bir tehlike olarak algılıyor ve yavrusundan vazgeçerek sonsuza kadar ondan uzaklaşabiliyor. Sonuç olarak hayvan yanındakini bir dost olarak değil iki bacaklı bir yırtıcı olarak görüyor.

NOAA (Ulusal Okyanus ve Atmosfer İdaresi), fok balıklarının nesli tükenmeye başladığı için böyle bir uyarı yapma gereği duydu.