'Vatandaş Odaklı Hizmetin Önemi' konuşuldu!

İkinci Ankara Çağrı Merkezi Konferansı Turkcell Global Bilgi’nin ana sponsorluğunda gerçekleşti!

'Vatandaş Odaklı Hizmetin Önemi' konuşuldu!

Türkiye’nin lider müşteri ilişkileri yönetimi merkezi Turkcell Global Bilgi, sektöre yön veren etkinliklere destek vermeye devam ediyor. Çağrı merkezi hizmeti sunmak isteyen kuruluşlara rehberlik eden ikinci Ankara çağrı Merkezi Konferansı’nın ana sponsoru bu sene Turkcell Global Bilgi oldu. Çağrı merkezi sektöründeki firmaların bilgi ve tecrübelerinin paylaşılmasının sağlandığı bu büyük organizasyona kamu kuruluşlarının temsilcileri ücretsiz katıldı.

26 Eylül’de Ankara Swissotel’de düzenlenen Çağrı Merkezi Konferansı’na Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu Başkanı Dr. Tayfun Acarer, Turkcell Global Bilgi Genel Müdürü ve Türkiye Çağrı Merkezi Derneği Başkanı Bahadır Pekkan, Prof Dr. Ali Atıf Bir ile birçok kamu kuruluşu temsilcileri ve çağrı merkezi yöneticileri katıldı. Ayrıca konferansla eş zamanlı olarak dış kaynak firmalarından, teknoloji üreticilerine, hizmet verenlerden, kamu kurumlarına kadar sektörü oluşturan tüm unsurları aynı çatı altında buluşturan bir de fuar düzenlendi.

Kamu Konferansı ile ilgili açıklama yapan ile Turklcell Global Genel Müdürü Bahadır Pekkan “ Turkcell Global Bilgi olarak sektörün gelişimini sağlayacak her türlü organizasyonun destekçisi olma gayreti içerisindeyiz. Bu sene ikincisi düzenlenen Ankara Çağrı Merkezi’nin ana sponsoru olarak kamu kuruluşu temsilcilerinin ve çağrı merkezi yöneticilerinin bir araya gelmesine katkı sağlamaktan ötürü mutluyuz. Son yıllarda önemli bir gelişim gösteren sektörümüzün hem kamu alanında da hem özel sektöde daha kaliteli ve profesyonel bir şekilde büyüyebilmesi için bu tip organizasyonlarla bir araya gelmeyi, bilgi birikimlerimizi paylaşmayı ve sorunlar üzerine ortak çözümler bulma gayretini son derece önemsiyorum. Günümüzde kamu kurumlarının vatandaşa verdiği hizmet konusunda daha özenli bir yol izlediğini ve bu konuda kurduğu iletişimin çözüm odaklı bir yaklaşımla yapıldığını görmekteyiz. Bunun neticesinde de kamu kuruluşları, vatandaş sorunlarının, beklentilerinin ve ihtiyaçlarının en hızlı çözüm yolu olan çağrı merkezi hizmetine daha fazla yönelmektedir.  Turkcell Global Bilgi olarak bizler kamu kurumlarının bu konudaki gayretine katkı sağlayabilmek için her türlü desteği veriyoruz ve vermeye de devam edeceğiz. Kamu alanında göstermiş olduğumuz bu gayretler neticesinde bugüne kadar birçok önemli işe imza attık. Yakın zamanda Londra’da gerçekleşen ve sektörün en önemeli yarışmalarından biri olan ContactCenterWorld’ün düzenlediği 2012’nin En İyileri yarışmasının bölge finallerinde Çalışma ve Sosyal Güvenlik İletişim Merkezi ALO 170 ile “En İyi Dış Kaynak İş Ortaklığı” kategorisinde ödül aldık. Şirket olarak hem kamu alanında hem özel sektörde dünya standartlarını yakalayabilmesi için elimizden gelen gayreti göstermeye ve vatandaş odaklı  hizmeti sunmaya  devam edeceğiz.”

Konferansta; kamu kuruluşlarının çağrı merkezi hizmetleri, bu hizmetleri dış kaynak kullanımı ile verme yaklaşımları, pazarın dış kaynak firmaları için yarattığı fırsatlar, yatırımlar, geleceğe yönelik beklentiler, iş modelleri, sunulan kamu hizmetinin verimliliğini artırma aşamasında çağrı merkezlerinin etkisi, maliyete katkısı, çağrı merkezi hizmeti vermek için atılması gereken adımlar, sektördeki mevcut sorunlar ve çözüm önerileri konuşuldu. Ayrıca konferans kapsamında  geçtiğimiz yıldan bu yana sektörün kat ettiği gelişim sürecinin yanı sıra, sektörün istihdama olan katkısı, pazar payı, gelişim potansiyeli ve bu potansiyelin nasıl değerlendirilebileceğine dair öneriler ele alındı ve başarı öyküleri paylaşıldı.