Vestel'den çalışanlarına beleş Venüs telefon!

Vestel, çalışanlarına gönderdiği e-posta ile mesai saatleri içerisinde Venüs marka telefon kullanma zorunluluğu getirdi.

Vestel'den çalışanlarına beleş Venüs telefon!

Türkiyenin en büyük teknoloji üreticilerinden biri olan Vestel, ilginç bir karara imza attı. Şirket, çalışanlarına gönderdiği e-postada tüm personele Vestel Venüs telefon verileceğini duyurdu.

Vestel İnsan Kaynakları Direktörlüğü 20 Ekim tarihinde çalışanlara gönderdiği e-posta’da:

Değerli çalışanlarımız,

Şirketimiz tarafından büyük emek ve çalışmalar sonucu üretilen VENUS cep telefonları, kurum kültürünün oluşması ve marka imajının desteklenmesi amacıyla beyaz yakalı çalışanlarımıza hediye olarak dağıtılmaktadır.

Sizlerden beklentimiz kurumsal aidiyetimizin de önemli bir simgesi olan telefonlarımızın şirket içinde veya dış görevler sırasında Vestel’e yakışır bir biçimde kullanılmasına özen gösterilmesidir. Bunun dışında bir yaklaşım, farklı bir markanın kullanımı, gerek özel bir anlamı olan hediyeyi kullanmamak gerekse kurum genelinde alınan bir karara uymamak olarak değerlendirilecektir.

Kuşkusuz çalışma dışı zamanlar için böyle bir kural konamaz, ancak çalışma ortam ve saatleri için kendi telefonunuz dışında bir telefonun kullanımı söz konusu olmayacaktır.

Bazı çevreler bu durumu zorbalık ve satamadığı telefonu çalışanlarına satmaya çalışıyor olarak yorumlasada işin aslı öyle değil. Bu tarz kararlar bir çok dış menşeili akıllı telefon üreticileri tarafından yıllardır uygulanıyor. En basitinden örnek vermek gerekirse Apple ve Microsoft bu uygulamayı hayata geçiren şirketlerin başında yer alıyor.

Vestel'i bazı konularda eleştirsekte aldığı bu karardan dolayı tebrik etmek gerekiyor.