Volvo'nun 2020 yılında kaza geçirmez arabasında kullanacağı 8 teknoloji!

Volvo, kazaları sıfıra indirecek bu teknolojilerini 2020 yılında otomobillerinde sunacak.

Volvo'nun 2020 yılında kaza geçirmez arabasında kullanacağı 8 teknoloji!

Volvo’nun 2020 yılına kadar en güvenli arabayı yapmak için planları var. Şirket, 2007 yılında ölümlere ve yaralanmalara neden olan kazaları ortadan kaldırmayı sağlayacak teknoloji vizyonunu açıklamıştı. O zamandan beri Volvo, yeni teknolojilerle birlikte sistemlerini güncelleyerek kendi araçlarında yeni güvenlik özelliklerini sunmaya devam etmişti.

1453664334_screen-shot-2016-01-23-at-4.42.54-pm.png

Volvo, 2020 yılına kadar gelişmiş özerkliğe sahip bir ticari araca bu güvenlik teknolojilerini sunmak için hazırlanıyor. Volvo’nun sunacağı bu güvenlik özelliklerinin bazılarını aşağıda ve sonraki sayfalarda inceleyebilirsiniz.

Arabanın yanında ve çevresindeki araç ve yayları algılayarak güvenli mesafeyi korur.

Arabada bulunan sensörler, yayaları algılayarak yakın veya çok yakın şeklinde sürücüyü uyarır. Eğer bir zaman için uyarı yoksa yayaya çarpmayı önlemek için fren yapar.

None animated GIF

Bisikletleri de aynı şekilde algılayarak yakınlaştığınızda uyaracak.

Bisikletli kişiyi sensörleri ile algılayan araç ilk önce sesli yöntemle bisikletliyi uyaracak eğer çarpmak üzereyseniz fren yaparak duracak.

None animated GIF

Yoldayken bir hayvana vurmanızı engelleyecek hayvan algılama özelliğine sahip.

Radar ve kamera sensörleri ile büyük bir hayvana çok yaklaştığınızda yavaşlayacak ve gerekirse fren yapacak.

None animated GIF

Bir çarpışma sırasında sürücüyü koruyan teknolojiler araç dışında bulunan insanları da koruyacak.

Volvo, sadece araç içinde hava yastıkları kullanıyor, ama aynı zamanda araç içine yaya hava yastığı da uyguluyor. Araç bir kişi ile temas ettiğinde yani çarptığında, bu çarpışmada zararlı etkilerin azaltılmasına yardımcı olmak için yaya hava yastıkları araç dışında bulunmaktadır.

None animated GIF

 

Adaptif cruise control özelliği ile diğer araçları güvenli bir mesafeden takip ederek araç sürücüsüne yardım eden radarlar ve sensörler kullanır.

Adaptif cruise control etkin olduğunda trafiğe göre güvenli bir mesafede tutmak için aracın hızını ayarlayabilir ve arabanın fren ve gaz kontrolünü yapabilirsiniz.

Bazı yeni araçlar da, adaptif cruise control gibi arabayı doğru şeritte tutmaya çalışan yardımcı pilot teknolojisi ile çalışmaktadır.

Eğer şerit değiştirmek istiyorsanız, güvenli bir geçiş yapabilirsiniz çünkü,  aracın etrafında sizin yanınızdaki araçlar konusunda uyarmak için sensörler kullanan bir kör nokta bilgi sistemi var.

 None animated GIF

Sürücüyü şeritte tutmaya yardımcı olacak özellik var.

Sürücü yorgun olduğunda veya etrafa bakınırken şeritten uzaklaştığında kameralar sayesinde bunu algılıyor ve şeritteki yerine geri sönüyor.

None animated GIF


Kameralar, radarlar ve diğer sensörler sayesinde başka nesnelerle çarpışmalar engellenecek araç gerekirse yakınındaki nesneye göre kendisi fren yapacak.

None animated GIF


Çapraz uyarı özelliği ile geri geri giderken farkedilmesi zor olan nesneler ve araçlar için uyarıda bulunur.

None animated GIF