Wacom tabletler kategorisinde çifte ödül aldı

Prestijli If ve Red Dot Tasarım Ödüllerinin sahibi Wacom oldu.

Wacom tabletler kategorisinde çifte ödül aldı

Türkiye’de ve 150’den fazla ülkede milyonlarca kişiye ilham ve donanım sağlayan Wacom’un Cintiq Companion ile Intuos Pen & Touch S ürünleri, bu yıl tasarım sektöründeki en büyük iki ödül olan iF Tasarım Ödülü ile prestijli Red Dot ödüllerine layık görüldü.

Her iki ürün de ‘Ürün Tasarımı’ kategorisinde ödüle layık görüldü. Cintiq Companion ile Intuos Pen & Touch  S iki jüriyi de yenilikçi tasarımlarıyla etkilemeyi başardı. Jüri, adayları değerlendirirken tasarım, kalite, son dokunuş, malzeme seçimi ve inovasyon düzeyi gibi kıstasları ele aldı. Binlerce adayı geride bırakarak kazandığımız gıpta edilen bu onay mühürleri, Wacom’un yaratıcı müşterilerinin geri bildirimlerine kulak verme konusundaki adanmışlığının simgeleridir.

1398169460_rdawinner-2014cmyk.jpg

Wacom Küresel Ürün Yönetimi Direktörü, Hartmut Woerrlein: İki ürünümüz bu denli tanınmış iki tasarım ödülünü kazandığı için son derece gururluyuz. Wacom daha yaratıcı bir dünya için, teknolojik yeniliklerle dikkat çekici tasarımı birleştiren ürünler üretmeye devam ediyor; bu ödüller de yaratıcı insanlar için doğru araçları yarattığımızı teyit ediyor.”

Wacom bu yıl Münih’te iF Ödüllerini kazandı; hem Cintiq Companion hem de Intuos Pen & Touch S, bu ay yayınlanacak olan iF Yıllığında yer alacaktır. Yaratıcı tabletler, hâlihazırda Hamburg’un Hafencity şehrinin kalbindeki yeni ve daimi iF tasarım sergisinde Exhibition Unit 1’de sergilenmektedir. Ürünler ayrıca internet üzerinden şu adreste de görülebilir - http://www.ifdesign.de/exhibitions_index_e.

Wacom’a ödülünün takdim edileceği Red Dot ödül gecesi ise 7 Temmuz’da Almanya’nın Essen şehrinde düzenlenecektir. Essen’deki Red Dot Tasarım Müzesi de, Wacom tabletleriyle birlikte yaklaşık 2 000 ürünün sergileneceği halka açık sergi için dört hafta boyunca açık kalacaktır. Bu sergi, dünyanın en büyük çağdaş tasarımlar sergisidir.

Cintiq Companion

Cintiq Companion’un tasarımcısı Volker Huebner (dingfest tasarımın sahibi, ayrıca Intuos Pen & Touch S tasarımına da sorumluk içinde dâhil olmuştur) bu profesyonel, yaratıcı tablete ilişkin hayalini şu sözlerle açıklıyor: “yüksek kalitedeki Cintiq Display ile öncelikli olarak mobil ortamda kullanılacak güçlü bir bilgisayarın evliliği.” Yaratıcı profesyoneller için özel olarak yaratılmıştır: Wacom her zaman her yerde çeşitli ortamlarda yaratma özgürlüğü sunan yüksek performanslı donanım ve yazılıma sahip etkileyici bir ürün ortaya koymuştur. İster stüdyoda, müşteri ofislerinde, işbirliği toplantılarında, kafelerde, uçakta ister trende olun, Cintiq Companion’ın öne çıkan tasarımı gerek sabit gerek hareket halinde iken üretken sanat ve tasarım çalışmaları için gereken her şeyi sunar.

Ürün çok amaçlı bir mobil çalışma istasyonu sunan, Windows OS ve 13” multi-touch Full-HD pen display ile ilk mobil Cintiq ürünüdür. Üretken yaratıcı çalışmalar için gereken her şeyi sunar; dikkatle yerleştirilmiş, ihtiyaca göre uyarlanabilir ExpressKeys, Rocker Ring ve Radial Menu seçenekleri sayesinde çalışmalar hiç olmadığı kadar hızlı biçimde tamamlanabilir. Ayarlanabilir bir sehpa ile çeşitli çalışma pozisyonlarında rahatlık sağlanır.

Intuos Pen & Touch S

İnce ve ergonomik bir yapıya sahip Intuos Pen & Touch S tablet; yeni başlayanlar ve hobi amaçlı çalışanların yaratıcılıklarını ifade edebilecekleri doğal, kolay ve eğlenceli bir araç olarak tasarlandı. Bir kalem ve bir kâğıtla çizim yapmayı başka bir seviyeye taşıyan Intuos, ister basit bir çizim veya karalama yaparken, resim çizerken, fotoğraf kurgularken, ister kartpostal tasarlarken olsun, kullanıcıların bilgisayar üzerinde yaratıcı olmalarını sağlıyor. Metalik bir son dokunuş ile göze çarpan bir tablet ve zarif, konik biçimli, uzun süreli kullanım için elinize rahatça uyum sağlayan bir kalem yaratıyor. Multi-Touch özelliği, kullanıcıların tek bir parmak hareketiyle yaptıkları çalışma üzerinde dolaşmalarını, yakınlaştırma ve döndürme işlemlerini yapmalarını da sağlar. Diğer Wacom pen tabletlere benzer olarak, Intuos’da aynı zamanda popüler yaratıcı yazılımlar için uygulamaya özel ayarlarla dört ExpressKeys bulunuyor.