WhatsApp, bazı iPhone modellerinden desteğini kesiyor!

Popüler anlık mesajlaşma hizmeti WhatsApp, eski iPhone modellerine olan desteğini sonlandıracağının sinyallerini verdi. Peki, hangi iPhone modelleri WhatsApp'ı desteklemeyecek?

WhatsApp, bazı iPhone modellerinden desteğini kesiyor!

Facebook'un bünyesinde bulunan popüler anlık mesajlaşma hizmeti WhatsApp, son gelen güncellemeler ile oldukça fazla API desteğine sahip oldu. Siri entegrasyonu, görüntülü görüşme ve GIF arayıp/gönderme gibi özelliklerin API kütüphanesini genişletmesi, WhatsApp'ı kara kara düşündürmeye başladı.

API'ın artması, artık eski olarak nitelendirebileceğimiz iPhone modellerinde WhatsApp'ın stabil ve hızlı bir şekilde çalışmayacağı anlamına geliyor. WhatsApp da marka değerini bu olumsuzluklar ile düşürmemek adına, eski iPhone modellerinden desteğini keseceğini açıkladı.

Bu karar; hem WhatsApp mühendislerinin eski teknolojiler ile vakit kaybetmemesi ve yeni özelliklere yönelmesi için doğru bir hamle olarak gösteriliyor. Peki, eski iPhone sahipleri WhatsApp'ı hiç mi kullanamayacak?

1480753928_whatsapp-ios-7-copiar.jpg

Açıklamalara göre iOS 6 ve önceki sürümlere sahip olan iPhone sahipleri WhatsApp uygulamasını indiremeyecek ve mevcuttaki uygulamalarını kullanamayacak.

Yaklaşık 4 yıllık bir işletim sistemi olan iOS 6 kullanan son açıklanan iOS kullanım oranlarına göre; %8'in altında yer alıyor. Bildiğiniz üzere WhatsApp bu yıl sonu Nokia'nın zamanının en iyi mobil işletim sistemi olan Symbian'dan da desteğini çekecek.

Açıklamalara bakacak olursak; iPhone 2G, iPhone 3G, iPhone 3GS artık WhatsApp'ı desteklemeyecek. Ancak iPhone 4'ün de topun ağızında olduğunu belirtelim.