WhatsApp sesli arama özelliği davetiyesini tekrar aktif etti!

WhatsApp sesli arama özelliği nasıl aktif hale getirilir? WhatsApp sesli arama özelliğini etkinleştirin.

WhatsApp sesli arama özelliği davetiyesini tekrar aktif etti!

WhatsApp geçtiğimiz haftalarda uzun zamandır beklenen sesli arama özelliğini davetiye yoluyla kullanıcılara sunmuştu. Ancak ilk gün bu özelliği aktif eden kullanıcıların yanında daha sonraki günlerde bu özelliği aktif edememe sorununun neden kaynaklandığını birçok kullanıcı anlayamamıştı. Oysa ki bunun sebebi WhatsApp'ın davetiye yoluyla serbest bıraktığı bu özelliği periyodik olarak kapatmasında saklıydı.

WhatsApp bugün itibariyle sesli arama özelliğinin aktif edilebilmesi için davetiye sistemini tekrar aktif duruma getirdi. WhatsApp'ın sesli arama özelliğini kullanabilmek için yapmanız gereken ufak bir işlem var. İşte WhatsApp sesli arama özelliğini aktif hale getirmenin yolu.

Öncelikle cihazınızda WhatsApp 2.12.14 sürümün kurulu olması lazım. Ardından sesli görüşme özelliği aktif olan birisi tarafından çağrı almanız gerekiyor. Eğer bu sesli görüşme özelliğine sahip bir arkadaşınız yoksa .......... nolu WhatsApp numaramdan bana ulaşırsanız yardımcı olmaya çalışacağım. Bu arada bazı arkadaşların bu tür haberlerde telefon numarasını yazdığını görüyoruz. Burada belirtmek isterim ki kişisel bilgileriniz ve sizin güvenliğiniz açısından telefon numaralarının yer aldığı yorumlar onaylanmayacaktır.

Güncelleme: Arkadaşlar mail yoluyla sesli arama özelliğini bazı arkadaşların numaralarındaki yazım hatalarından dolayı ulaşmamız mülkün olmadığından haliyle arkadaşlarımız bizi aramadınız diyerek şikayet edebiliyor. Bu yüzden mail yoluyla numara verme seçeneğini iptal edip telefon numarasından aktif etme yolunu seçtik. Yukarıda verdiğim numaradan WhatsApp sesli arama özelliği aktif olmayan arkadaşlar WhatsApp üzerinden ulaşabilir.