WhatsApp'ın kurucusu şirketi terkediyor!

Whatsapp'ın kurucu ortağı Brian Acton, WhatsApp'ı terk ederek ne iş yapacak?

WhatsApp'ın kurucusu şirketi terkediyor!

WhatsApp kurucu ortağı Brian Acton, şirketi terk ederek yeni bir vakıf kuruyor. Duyuru, bir posta sonrası Facebook mesajıyla yapıldı.

Duyuruda, “WhatsApp'da sekiz yıl geçtikten sonra, devam etmemeye ve hayatımda yeni bir bölüm başlatmaya karar verdim. Yeni riskler almak ve tutkumuz hakkında odaklanmak için yaşımdan dolayı çok şanslıyım. Kâr amacı gütmeyen kuruluş, teknoloji ve iletişimin kesişiminde kar amacı gütmeden odaklanmaya karar verdim. Bir süredir düşündüğüm bir şey ve şimdi odaklanıp yürüme zamanı geldi. Önümüzdeki aylarda paylaşacağım şeyler var.” Dedi.

 1505292681_biran-acton-768x542.jpg

Acton, 2009'da Jan Koum ile birlikte WhatsApp'u kurdu. Popüler mesajlaşma uygulaması daha sonra  2014'te 19 milyar dolar ile Facebook tarafından satın alındı. WhatsApp, bu yıl temmuz ayında 1 milyar günlük aktif kullanıcı kilometre taşını geçti. Bu ayın başında, WhatsApp,  insanların WhatsApp'a ulaşmak istedikleri işletmelerle iletişim kurmasını sağlayacak kapalı bir pilot program aracılığıyla yeni araçları test ettiklerini açıkladı.