Whatsapp'ta sesli arama özelliği her an başlayabilir

Bazı kullanıcılar Whatsapp'ın sesli arama özelliğini test etmeye başladı.

Whatsapp'ta sesli arama özelliği her an başlayabilir

Kısa süre önce PC üzerinden mesajlaşma dönemini başlatarak tüm dikkatleri bir anda üzerine çeken Whatsapp’ta uzun zamandır beklenen sesli arama özelliği de her an başlayabilir. Reddit formunda Hintli bir kullanıcı tarafından yayınlanan ekran görüntüleri Whatsapp’ın sesli arama özelliğini test etmeye başladığını gösteriyor. Kullanıcı Android 5.0 yüklü telefonunda Whatsapp uygulamasının değişerek sesli arama özelliğini kazandığını belirtiyor.

1422766274_whatsappvoicecalling-1024x607.jpeg

Sesli arama özelliği şu an için sınırlı sayıda kullanıcı için geçerli ve bu özellikten faydalanabilmek için bazı kriterlerin gerçekleşmesi gerekiyor. Bunlardan ilki en güncel Whatsapp sürümüne sahip olmanız gerekiyor ki bunu Play Store’dan temin edebilirsiniz. Bir diğer ise Android 4.4 KitKat üzeri sürüme sahip bir Android telefonunuz olmalı ve son olarak eğer şanlı bir kullanıcıysanız Whatsapp’ın sesli arama özelliğini kullanan biri tarafından aranmanız gerekiyor.

Sesli arama özelliğinin gelmesiyle birlikte arayüzde de değişimler görünüyor. Yeni arayüz Materyal Tasarım’la uyumlu olacak. Ayrıca uygulamada üç sekme yer alacak. Bunlar; Arama, Mesajlaşma ve kişiler.

Whatsapp, sesli arama özelliğini henüz kendi blogunda resmen açıklamadı ancak şimdilik kesin olan bir şey var ki söz konusu özellik her an kullanılarla buluşabilir.