Wikileaks Sony'nin gizli sırlarını ifşa etti!

Wikileaks, geçen yıl hack'lenen Sony 'ye ait 10 binlerce e-posta yazışmasını ve belgeyi "Sony Arşivleri" adı altında yayımladı.

Wikileaks Sony'nin gizli sırlarını ifşa etti!

İfşa ettiği gizli belgelerle adını duyuran internet platformu Wikileaks, ABD'nin önde gelen şirketlerinden Sony Pictures'a ait on binlerce belgeyi yayınladı.

Yapımcılık şirketi Sony Pictures, Kuzey Kore liderine bir suikastin konu edildiği "The Interview" isimli film nedeniyle bilgisayar korsanlarının saldırısına uğramıştı.

1429283577_img20150417180622.jpg

Wikileaks, kimliği belirsiz hackerlar tarafından elde edilen sözkonusu verileri "Sony Arşivleri" adı altında yayınladı. Arşiv 30.000'den fazla belge, 2.200 'den fazla çalışanın e-posta adresleri ile birlikte üst düzey yöneticiler arasında geçen özel yazışmaların bulunduğu 173.000 e-postayı kapsıyor. Ayrıca şirketin lobicilik ve siyasi faaliyetlerinin yanında Ulusal Güvenlik Ajansı(NSA)ile işbirliği içinde olduğu iddia ediliyor.

Wikileaks'ten yapılan açıklamaya göre, bu arşiv, Sony'nin eğlence sektöründeki bir şirket olmasına karşın, "perde arkasında ne denli etkili olduğunu ve Beyaz Saray'la da bağları bulunduğunu" gösterdi. Yayımlanan e-posta yazışmalarındaki yaklaşık 100 adresin ABD hükümetine ait olduğunun belirtildiği açıklamada, söz konusu arşivin, "bilinmezlerle dolu" Sony'nin "politika ve kanunları etkileme gücünün bulunduğunu ve Amerikan askeri sanayisiyle de bağlantı halinde olduğunu" ortaya koyduğu ifade edildi.

1429283588_img20150417180707.jpg

Wikileaks, yayımlanan belgelerin, şirket CEO'su Michael Lynton'ın ABD Başkanı Barack Obama ile akşam yemeği yediğini ve Sony çalışanlarının hem Demokratik Parti hem de New York Valisi Andrew Cuomo için para topladığını ortaya çıkardığını açıkladı.

Wikileaks'in kurucusu Julian Assange ise, "yayımlanan arşivin etkili ve çok uluslu bir şirketin iç çalışmalarını gösterdiğini" belirtti. Assange, "Haber değeri vardır ve jeopolitik bir sorunun merkezindedir. Kamu malıdır. Ve Wikileaks onun öyle kalmasını sağlayacaktır" ifadesini kullandı.

Sony Pictures şirketinden yapılan açıklamada Wikileaks'in kararı kınandı. Açıklamada, "Hacker saldırısı, Sony çalışanlarına zarar vermeyi amaçlayan art niyetli bir girişimdi. Wikileaks çalınan belgelerimizi yayınladı" denildi.