Windows 10 ilk büyük güncellemesini almaya başladı

Microsoft, Windows 10 için beklenen kapsamlı güncellemeyi başlattı. Wİndows 10 güncellemesinde neler yer alıyor?

Windows 10 ilk büyük güncellemesini almaya başladı

Microsoft’un ilk olarak temmuz sonunda kullanıcılarla buluşturduğu Windows 10, halihazırda 100 milyonu aşkın bilgisayara yüklenmiş durumda. Microsoft, masaüstü işletim sistemleri kategorisinde pazar payını %8’e yükselten Windows 10 için merakla beklenen kapsamlı güncellemeyi nihayet dağıtıma sundu. Hata düzeltmeleri ve performans geliştirmeleri içeren güncellemeye yeni özelliklerin de eklendiğini görüyoruz.

Güncellemeyi "Başlat Menüsü>> Ayarlar>> Güncelleştirme ve Güvenlik" yolunu takip ederek yükleyebilirsiniz. Cihazınız güncel uyarısı alabilirsiniz. Ancak sunucuların yoğunluğundan dolayı güncellemeyi bir süre beklemeniz olası görünüyor.

İlk olarak performans geliştirmelerinden söz edecek olursak; Windows 10, güncelleme sayesinde daha hızlı bir açılış süresi sunuyor. İddiaya göre Windows 10'un güncelleme sonrası açılış süresi Windows 7’ye göre %30 daha hızlı gerçekleşecek.

1447393771_1515936494171510417.jpg

Windows 10 için kapsamlı güncelleme yayınlandı

Kullanıcılar tarafından rapor edilen irili ufaklı birçok hatayı gideren Microsoft, arayüz noktasında önemli dokunuşlar gerçekleştiriyor. Yeni renkli başlık çubuğuyla tüm uygulamalar Windows 10’a daha fazla uyum gösteriyor. Başlat Menüsü de güncellenen Windows 10'da Yeni Mesajlaşma ve Skype Video uygulamalarının Skype ile bütünleşmesi sağlandı. Microsoft Edge cephesinde de önemli gelişmeler yaşanıyor. Microsoft Edge, cihazlar arasında Favoriler ve Okuma liste öğelerini artık eşzamanlayabiliyor. Ayrıca açık sekmelerden birinin üzerine gelindiğinde web sitesinin önizlemesiyle karşılaşılacak.

İlginizi çekebilir; 

Sesli asistan hizmeti Cortana cephesinde de önemli gelişmeler bizleri karşılıyor. Microsoft hesabı olmadan da çalışabilecek Cortana şimdi mesajlaşma ve arama geçmişini Windows Phone tabanlı cihazlara eşitleyecek. Ofis dışında ya da evden uzak olunduğunda Cortana aracılığıyla bilgisayarı uyku moduna alabilmek mümkün hale getirildi.

Aynı işletmedeki bilgisayarların birbirleriyle bağlantılı şekilde çalışmasını sağlayan yeni güncelleme ayrıca yerleşik sistem dosyalarını geliştiriyor.