Windows 10 Mobile'ın uzun yıllar destekleyeceği Microsoft akıllı telefon geliyor

Microsoft yöneticisinin sızdırılan maili herşeyi ortaya koydu.

Windows 10 Mobile'ın uzun yıllar destekleyeceği Microsoft akıllı telefon geliyor

Microsoft’un satış rakamları ile Windows 10 Miobile platformunu son nefeslerini aldığı düşünülüyor ancak, Rendmond merkezli şirketin hiç de çekilmeye niyeti yok gibi görünüyor.

Microsoft'un Windows ve Cihazlar Grubu Başkan Yardımcısı Terry Myerson, bazı şirket yöneticileri ve ortaklarına gönderdiği bir e-postada, şirketin OS platformu kararlıdır ve aynı zamanda yeni mobil cihazlarda çalıştığını söyledi.

1461755746_surface-phone.jpg

İşte e-postadan bir alıntı:

“Ben mobil alana Microsoft'un bağlılığı konusunda bazı ortaklarımızdan kaygıları olduğunu işittim ve kendilerini anlıyoruz. Açık olmak gerekirse biz, küçük ekran mobil cihazlarda çalışan ARM işlemciler ile Windows 10’u sunmak için kararlıyız.

Bizim şu anda yeni nesil ürünlerin geliştirilmesi ve Windows 10 Mobile’a bağlılığımızı teyit etmek istedim. Biz kurumsal müşterilerin bu ürünlere değer verdiğine inanıyoruz ve amacımız yıllarca Windows 10 Mobile platformunu desteklemek. Bu platform tabanlı telefon cihazlarının genişletilmiş bir modelinin satışı olacak. Microsoft’un yanı sıra OEM ortaklarının da desteklediği bir cihaz yol haritası var.”

Uzun zamandır Microsoft’un Surface Phone adlı bir akıllı telefon üzerinde çalıştığı söyleniyordu. Bu maile göre gerçekten güçlü bir Windows Phone telefon geleceğini söyleyebiliriz.