Windows 10 rekora doğru gidiyor

Windows 10 işletim sistemini yükleyenlerin sayısı kat be kat artıyor.

Windows 10 rekora doğru gidiyor

Microsoft’un 29 Temmuz’da resmen dağıtıma sunduğu Windows 10 işletim sisteminin kullanıcılardan yoğun ilgi görmesi beklenen bir gelişmeydi. Bugüne kadar Microsoft tarafından geliştirilen en kapsam işletim sistemi olması ve kullanıcılara ücretsiz sunulması, Windows 10’u kısa süre içerisinde dünyanın ilgi odağı haline getirdi.

Windows 10’un 29 Temmuz’dan itibaren sadece bir gün içerisinde 14 milyon kişi tarafından indirilmesi işletim sistemine olan yoğun ilgiyi kanıtladı. 31 Temmuz sonuna gelindiğinde ise Windows 10'u yükleyenlerin sayısı kat be kat artıyor. 

Microsoft cephesinde isminin gizli kalmasını isteyen bir yönetici 31 Temmuz sonunda Windows 10’u yükleyenlerin sayısının 67 milyonu aştığı bilgisini verdi. Windows 10’un kısa süre içerisinde 67 milyon rakamına ulaşmasında yazılım devinin içerik dağıtım şebeklerinde 40Tbps gibi devasa bir bant genişliği ayırması önemli bir rol üstlendi.

Dağıtımı kademeli olarak  süren Windows 10’un 2-3 yıl içerisinde 1 milyar kullanıcıya ulaştırılması hedefleniyor. İlk birkaç günde elde edilen 67 milyon rakamı Microsoft’un çok iyi bir başlangıç yaptığını gösteriyor.