Windows 10'un yeni tasarımı sızdı!

Microsoft'un Project Neon olarak adlandırdığı proje bugün gün yüzüne çıktı. Project Neon ile Windows 10'un tasarımında büyük çaplı değişiklikler olacak.

Windows 10'un yeni tasarımı sızdı!

Microsoft, Windows Vista ve Windows 7 ile birlikte Aero Glass tasarımını sunduğunda olumlu eleştiriler almıştı. Microsoft, daha sonra Windows 8 ile Metro tasarıma geçmiş ve bu değişiklik maalesef ki ilk etapta benimsenmemişti. Windows 10 sürümü ile tasarım hatalarından ders çıkarak firma, farklı ve kullanıcı deneyimine odaklanan bir tasarım ile karşımıza çıkmıştı.

Bu hamlelerden sonra tasarımın üstüne düşen Microsoft'un, uzun bir süredir Project Neon adında bir proje üzerinde çalıştığı söyleniyordu. Bugün ise MSPoweruser sitesi Project Neo ile Windows 10'a gelecek yeni tasarımın görüntülerini paylaştı. Windows 10'un tasarımında küçük değişikliklerin yapıldığı Project Neon'da, öncelik kullanıcı deneyimine verilmiş gibi görünüyor.

Microsoft, aslında arka planda, kenar çubuğunda ve uygulamanın gezinmesinde bulanık olan Windows 10 tasarımına "Acrylic" adı verilen yeni bir bileşen getiriyor. Bu bileşen sayesinde tasarım göze daha hoş göründüğü gibi UX tarafında büyük artılar sunuyor.

Project Neon ile gelecek yeni tasarımın ile sunulması bekleniyor.

1483687067_groove-sample.gif

Windows 10'un yeni tasarımını sonraki sayfalardan görüntüleyebilirsiniz.

Groove Music

1483687125_neon-1.png

Outlook Mail

1483687146_neon-2.png

Groove Music

1483687181_neon-.png