Windows 10’un Yıldönümü Güncellemesi çok yakında!

Windows 10’un Yıldönümü Güncellemesi 2 Ağustos’ta geliyor.

Windows 10’un Yıldönümü Güncellemesi çok yakında!

Windows 10 tabanlı tüm cihazların ücretsiz Windows 10 Yıldönümü Güncellemesi 2 Ağustos’ta kullanıma sunuluyor. Windows’un şimdiye kadarki en hızlı büyüyen sürümü olan Windows 10, dünya çapında 350 milyon cihaz tarafından kullanılıyor. Windows 10 Yıldönümü Güncellemesi, çığır açan yeni özelliklerle geliyor: Bunlar arasında Windows Ink ve Cortana’nın temel özelliklerden biri haline gelmesi, Microsoft Edge’in daha hızlı, daha erişilebilir ve güç etkinliği artırılmış bir tarayıcı deneyimi sunması, bireyler ve işletmeler için gelişmiş güvenlik özellikleri, yeni oyun deneyimleri ve modern sınıf uygulamaları yer alıyor.

Microsoft, işletmeleri günümüzün gelişmiş tehditlerinden korumak için kurumsal müşterilerine sunacağı iki yeni güvenlik özelliğini de açıkladı: Windows Defender Advanced Threat Protection ve önceden kurumsal veri koruma olarak bilinen Windows Information Protection.

Windows ve Cihazlar Genel Müdür Yardımcısı Terry Myerson, işletim sisteminin yıldönümü için: “Windows 10’u tanıttığımızda vizyonumuz yalnızca en iyi ve en güvenli işletim sistemini hizmete sunmak değil, aynı zamanda giderek iyileşen bir işletim sistemi deneyimi yaşatmaktı. Windows 10 Yıldönümü Güncellemesi bu vizyonumuz için mükemmel bir örnek oldu. Bu sürümün üstüne de inşa edeceklerimiz için heyecanlıyız.” dedi.

Tüketiciler için güvenlik, üretkenlik ve eğlence dolu özellikler içeren Windows 10 Yıldönümü güncellemesi üretkenliği kolaylaştıran, çevrimiçi güvenlik sağlayan ve eğlenceye yer veren pek çok yenilikle dolu:

* En güvenli Windows için en güvenilir özellikler: Yıldönümü Güncellemesi tüm Windows 10 müşterilerine Windows Hello ve Windows Defender’da yenilikler sunuyor.

* Windows Hello ile birlikte iHeartRadio ve DropBox gibi servislere şifresiz ulaşabilir hale geliniyor. Biyometrik kimlik doğrulamasını destekleyen sitelere, biyometrik doğrulamayı yerel olarak kullanan ilk ve tek tarayıcı Microsoft Edge üzerinden bağlanmak da mümkün olacak.

* Otomatik olarak PC’yi hızlıca tarayan ve taramalarda çıkan tehditleri bildirim veya özet olarak yollayan Windows Defender, kötü amaçlı yazılımlara karşı geliştirilen özelliklerden biri.

* Windows 10’da var olan güvenlik özelliklerine eklenen, kurumsal müşteriler için geliştirilen iki güvenlik avantajı da bulunuyor: Windows Defender Gelişmiş Tehdit Koruması, tehlikeli saldırıları algılama, sorgulama ve yanıtlama ve aralarında Microsoft’un uzman güvenlik araştırmacılarının da olduğu dünyanın en kapsamlı algılayıcı ve gelişmiş tehdit koruması sunuyor.  Windows Bilgi Güvenliği ise (önceden Kurumsal Veri Koruma olarak biliniyordu) bireysel ve kurumsal verileri nerede olurlarsa olsun ayırarak iş yerlerini veri sızıntılarından koruyan yeni bir özellik.

* Windows Ink: Windows’u bir kalem ucuna sığdıran bu yepyeni deneyimle kullanıcılar bir deftere yazar gibi cihazları üzerine yazabiliyor. Office, Microsoft Edge ve Haritalar gibi uygulamalarla çalışarak, Ink’in gücü her yere taşınıyor.

* Cortana’daki geliştirmeler: Dünya’nın en üretken kişisel dijital asistanı Cortana, şimdi kilit ekranın üzerinden erişilebilirliği, kaydettiği ve çağırdığı bilgilere dair daha gelişmiş hatırlatıcı özelliği yetenekleri ve tüm cihazlar üzerinden çalışmasıyla daha da başarılı.

* Microsoft Edge ile artan güç etkinliği, uzantılar ve erişilebilirlik: Windows 10 Yıldönümü Güncellemesi ile güç etkinliği becerilerini artıran Microsoft Edge, daha az CPU döngüsüyle hafızada daha az yer harcıyor, hatta Flash reklamları gibi çevresel içerikleri ve arkaplandaki diğer haraketlilikleri azaltıyor. Pinterest’in “Pinle” veya “Amazon Assistant” tuşlarına benzer Microsoft Edge uzantıları da çok yakında Windows Mağazası’ndan bulunabilecek. Microsoft Edge’in yeni erişilebilirlik mimarisi artık HTML5, CDD3 ve ARIA gibi modern internet standartlarını destekliyor. Bu güncellemeyle gelen yardımcı teknolojiyle sayfa yapısı ve içerik daha da net gösteriliyor. Web sayfalarının görsel sunumunda yüksek karşıtlık modu görsel bağlamda ilavelerle iyileştirirken metindeki renk zıtlığını korunuyor. Bu arada klavye navigasyonu ve ekran okuyucu ile her tür kullanıcı için tarayıcı deneyimi daha iyi bir noktaya taşıyor.

* Daha da iyi bir oyun deneyimi: Xbox Her Yerde Oyna deneyimiyle oyuncular oyunu bir kere satın alıp, Windows 10 PC veya Xbox One’larında aynı gelişmeler, kaydedilmiş aynı oyun ve paylaştıkları başarılarla oynayabiliyor. Microsoft Studios’un yayınladığı her yeni başlık Xbox Her Yerde Oyna’yı desteklerken Windows 10 ve Xbox One için Windows Store’da erişilebilir olacak. Cortana da Xbox One’da oyunculara sevebilecekleri yeni oyunlar bulmak, arkadaşlarının ne yaptığını göstermek, grup açmak ve ortak projeler başarmak üzere hazır bulunacak. Kinect kullananlar Xbox One’da “Hey Cortana, Xbox On” diyerek Xbox One’larını kullanıma açabilecekler.  Yıldönümü sürümüyle beraber kullanıcıların en çok talep ettiği dil seçimi alanında da destek geliyor. Böylece bölgesel dillerden bağımsız olarak oyuncular Xbox One’ın desteklediği diller arasından dilediklerini bölge ve arkaplan müziğinden bağımsız olarak seçebilecek. 

Windows 10 Yıldönümü Güncellemesi’ni alabilmek için öncelikle işletim sisteminin Windows 10’a yükseltilmesi gerekiyor. Ücretsiz yükseltme için son gün 29 Temmuz 2016.