Windows 7 yüklü PC satışları ne zaman bitecek?

Windows 10'un yayınlanmasından sonra Windows 7'ye olan destek kesilmişti. Şimdi ise Windows 7 tutkunları için güzel bir haber geldi. Peki, üreticiler ne zamana kadar Windows 7 yüklü PC satacak?

Windows 7 yüklü PC satışları ne zaman bitecek?

Microsoft, Windows 10 ile tüm cihazlarını tek bir işletim sistemi ile birleştirmek için hamle yapmıştı. Bu girişimin bir takım götürüleri oldu. Eski sürüm olarak nitelendirilebilecek olan Windows 7'den destek çekilmiş ve bu sürümün kritik güvenlik güncellemeleri dışında bir güncelleme almayacağı açıklanmıştı. Windows 7 güvenlik güncellemeleri ise 2020 yılında tamamen sona erecek.

Windows 7 için Skylake desteği uzatıldı!

Windows 10'un tanıtımından sonra bilgisayar üreticileri modellerinde Windows 10'a yer vermeye başlamıştı. Ancak bugün gelen bilgiler, önümüzdeki yıl da Windows 7 yüklü bilgisayarların üretileceği yönünde. Bunun en büyük kanıtı olarak ise Skylake mimarili işlemcilerin desteği 2017'den 2018'e çekilmesi gösteriliyor. Ancak Kaby Lake tabanlı işletim sistemleri Windows 7'yi maalesef ki desteklemeyecek.

Skylake mimarili işlemcilerin Windows 7 desteğinin uzatılması, her firmanın Windows 7 yüklü PC üreteceği anlamına gelmiyor. Windows 10'a alışamayan özellikle oyuncu kitlesine hitap eden üreticiler, Windows 7 yüklü bilgisayarları çok nadir de olsa satışa sunabilir.

1475492958_win7.jpg