Windows 9'un "Başlat Menüsü" görüntülendi

Microsoft yeni işletim sistemi Windows 9'dan ilk görüntüler gelmeye başladı.

Windows 9'un "Başlat Menüsü" görüntülendi

Microsoft, Windows XP sonrası çıkarttığı Windows Vista'nın başarısızlığı ile hiç yaşamadığı bir deneyimi yaşadı ve işletim sisteminin çıkamsından kısa bir süre sonra Windows 7'nin görsellerinin ve video sızdırılmalarının yaşandığını görmüştük. O dönemde Windows Vista'nın kötü bir kullanıcı deneyimi suması Microsoft'u Windows 7'nin bir an önce piyasaya sunulması için zorladığına şahit olduk. 

Oldukça başarılı olan Windows 7 sonrası piyasaya sunulan Windows 8 ise; Windows 7 kullanıcıları için tercih edilebilir özelliklerde değildi. Windows 8 asla ama asla Vista kadar başarısız bir yazılım değildi ama Windows 7 kullanıcılarının Windows 8'e geçmesi için bir nedenleri de yoktu.

Windows kullanıcılarının en sık kullandığı araç olan "Başlat Menüsü" ise Windows 8 ile kullanıcılara sunulmamıştı ve bu durum Microsoft'un verdiği en yanlış kararlardan biriydi. Metro arayüzüne sahip Windows 8 yağ gibi akıyor ve müthiş bir stabilite izlenimi veriyor olsa da kullanıcılar tarafından bu tablet deneyimi masaüstü PC'lerde bir türlü benimsenemedi.

Windows tüm bu hatalarından ders aldı ve 8.1 güncellemesi ile "Başlat Menüsünü" kullanıcılara tekrar sundu. Microsoft satış analmında istediği performansı göstermediğini düşündüğü Windows 8 sonrasında çıkartacağı Windows 9 işletim sistemi üzerinde önemli değişiklikler yapacağını açıklamasının üzerinden çok geçmeden WinFuture isimli kullanıcı Youtube'ta Windows 9'un başlat menüsünü bizlere sundu. İşte Windows 9'un başlat menüsü;

Açıkçası indows 9'un "Başlat Menüsünü" oldukça kullanıcı dostu bulduk. Dilediğiniz programları başlat menüsünün metro arayüzüne entegre etmek yüksek çözünürlüklü ekran kullanan kişiler için oldukça sevindirici bir haber diye düşünüyoruz.

Bakalım Windows 9 bizlere daha neler sunacak? Peki siz şu anda hangi işletim sistemini kullanıyorsunuz? Anketimize zaman ayrıırsanız çok seviniriz.