Windows 'Kullanıcı Profil Hizmeti oturumu açılamadı' hatası çözümü

'Kullanıcı Profili Hizmeti oturum açamadı. Kullanıcı profili yüklenemiyor' gibi bir mesaj ile karşılaşırsınız ne yapmalısınız?

Windows 'Kullanıcı Profil Hizmeti oturumu açılamadı' hatası çözümü

Kullandığımız bilgisayarların büyük bölümü Windows işletim sistemine sahip ve oluşan birçok sorunda çözüm bulamayıp çaresiz kalabiliyoruz. Bunlardan biri de, Windows 7 veya Windows Vista işletim sistemli bilgisayarlarda, kullanıcı adınız ve parolanız ile oturum açmak istediğinizde Windows profil dosyanızı okuyamaz ve geçici bir profil kullanarak oturum açması. Bu hata sonucunda “Kullanıcı Profili Hizmeti oturum açamadı. Kullanıcı profili yüklenemiyor” gibi bir mesaj ile karşılaşırsınız. Eğer böyle bir sorun yaşarsanız, aşağıdaki işlemleri sıra ile deneyiniz.

Bazen, siz oturum açmaya çalışırken virüsten koruma yazılımınızın bilgisayarınızı taraması gibi durumlarda, Windows kullanıcı profilinizi doğru okuyamayabilir. Buradaki yöntemleri uygulamadan önce, sorunu gidermek için bilgisayarınızı yeniden başlatıp kullanıcı hesabınızla yeniden oturum açmayı deneyin. Bilgisayarınızı yeniden başlattıktan sonra bu sorun çözülmezse, sorunu gidermek için aşağıdaki yöntemleri kullanın.

Not: Kullanıcı profilinizi düzeltmek veya verilerinizi yeni bir hesaba kopyalamak için bir yönetici hesabında oturum açabilmeniz gerekir. Bu sorunu çözmeden önce yönetici izinleri olan başka bir hesabı kullanarak Windows'da oturum açın veya yerleşik Yönetici hesabı ile oturum açmak için Güvenli Mod'da bilgisayarı yeniden başlatın.

Bilgisayarınızı güvenli modda başlatın

 

Kullanıcı hesabı profilini düzeltmek için şu adımları izleyin: 

Önemli Bu bölüm, yöntem veya görev kayıt defterini nasıl değiştireceğinizin anlatıldığı adımları içermektedir. Ancak kayıt defterini hatalı olarak değiştirirseniz önemli sorunlar oluşabilir. Bu nedenle, bu adımları dikkatlice uyguladığınızdan emin olun. Ek koruma için, kayıt defterini değiştirmeden önce yedeklemeyi unutmayın. Bir sorun oluşursa kayıt defterini daha sonra geri yükleyebilirsiniz. Kayıt defterini yedekleme ve geri yükleme hakkında daha fazla bilgi için, Microsoft Bilgi Bankası'ndaki makaleyi görüntülemek üzere aşağıdaki makale numarasını tıklatın:322756

 

Başlat'ı tıklatın, Arama kutusuna regedit yazın ve ardından ENTER tuşuna basın.

Kayıt Defteri Düzenleyicisi'nde, aşağıdaki kayıt defteri alt anahtarını bulun ve tıklatın:

HKEY_LOCAL_MACHINE/SOFTWARE/Microsoft/Windows NT/CurrentVersion/ProfileList

 

Gezinti panosunda, S-1-5 (SID anahtarı) ile başlayan ve uzun bir numaranın takip ettiği klasörü bulun.1432650920_2705065.png

Her S-1-5 klasörünü tıklatın, ayrıntılar panosunda ProfileImagePath girdisini bulun, ardından bunun hata veren kullanıcı hesabı profili olduğundan emin olmak için çift tıklatın.

 

 

 

S-1-5 ile başlayan ve devamında bazı uzun sayıların olduğu iki klasörünüz varsa ve bunlardan biri .bak ile bitiyorsa, .bak klasörünü yeniden adlandırmalısınız. Bunu yapmak için şu adımları uygulayın:

  • .bak olmayan klasörü sağ tıklatın ve ardından Yeniden Adlandır'ı tıklatın. .ba yazın ve ardından ENTER tuşuna basın.
    1432650953_02.png
  • .bak isimli klasörü sağ tıklatın ve ardından Yeniden Adlandır'ı tıklatın. Klasör adının sonundaki .bakuzantısını kaldırın ve ardından ENTER tuşuna basın.1432650963_03.png
  • .ba isimli klasörü sağ tıklatın ve ardından Yeniden Adlandır'ı tıklatın. Klasör adının sonundaki .bauzantısını .bak olarak değiştirin ve ardından ENTER tuşuna basın.
    1432650980_04.png

S-1-5 ile başlayan, devamında uzun sayılar olan ve .bak ile biten yalnızca bir klasörünüz varsa. Klasörü sağ tıklatın ve sonra Yeniden Adlandır'ı tıklatın. Klasör adının sonundaki .bak uzantısını kaldırın ve ardından ENTER tuşuna basın.

 

Ayrıntılar bölmesinde .bak uzantısı olmayan klasörü tıklatın, RefCount'u çift tıklatın, 0 yazın ve sonra Tamam'ı tıklatın.

1432651131_05.png

 

Ayrıntılar bölmesinde .bak uzantısı olmayan klasörü tıklatın, Durum'u çift tıklatın, 0 yazın ve sonra Tamam'ı tıklatın.

1432651285_06.png

 

Kayıt Defteri Düzenleyicisi'ni kapatın.

Bilgisayarı yeniden başlatın.

Hesabınızla yeniden oturum açın.

 

Yeni bir hesap oluşturun ve eski hesaptaki verileri yeni hesaba kopyalayın. Bunun nasıl yapılacağı hakkında daha fazla bilgi için, aşağıdaki Microsoft web sitelerinden birini ziyaret edin: 

Windows 7
Bozuk bir kullanıcı profilini düzeltme (Windows 7)
Windows Vista
Bozuk bir kullanıcı profilini düzeltme (Windows Vista)

 

Hata SID'ini silmek ve yeni profil oluşturmak için şu adımları izleyin:

Hata SID'ini silin.

Bu sorunu sizin adınıza gidermemizi isterseniz, "Benim adıma düzelt" bölümüne gidin. Sorunu kendiniz gidermeyi tercih ediyorsanız, "Kendim düzeltmek istiyorum" bölümüne gidin.

Benim adıma düzelt

Bu sorunu otomatik olarak düzeltmek için, Bu sorunu düzelt bağlantısını tıklatın. Ardından, Dosya Yükleme iletişim kutusunda Çalıştır'ı tıklatın ve sihirbazdaki adımları izleyin. 

 

Notlar

Bu sihirbaz yalnızca İngilizce olabilir; ancak otomatik düzeltme Windows'un diğer dil sürümleri için de kullanılabilir.

Çalıştığınız bilgisayarda bu sorun yaşanmıyorsa, otomatik düzeltmeyi bir flaş sürücüye veya CD'ye kaydedip daha sonra sorunun yaşandığı bilgisayarda çalıştırabilirsiniz.

Kendim düzeltmek istiyorum

Önemli Bu bölüm, yöntem veya görev kayıt defterini nasıl değiştireceğinizin anlatıldığı adımları içermektedir. Ancak kayıt defterini hatalı olarak değiştirirseniz önemli sorunlar oluşabilir. Bu nedenle, bu adımları dikkatlice uyguladığınızdan emin olun. Ek koruma için, kayıt defterini değiştirmeden önce yedeklemeyi unutmayın. Bir sorun oluşursa kayıt defterini daha sonra geri yükleyebilirsiniz. Kayıt defterini yedekleme ve geri yükleme hakkında daha fazla bilgi için, Microsoft Bilgi Bankası'ndaki makaleyi görüntülemek üzere aşağıdaki makale numarasını tıklatın:

322756 

Bu sorunu kendi başınıza gidermek için aşağıdaki adımları izleyin:

Bilgisayar Özellikleri iletişim kutusunu kullanarak profili silin. Bunu yapmak için şu adımları uygulayın:

  • Başlat'ı tıklatın, Bilgisayar'ı sağ tıklatın ve sonra Özellikler'i tıklatın.
  • Ayarları değiştir'i tıklatın.
    1432651530_07.png
  • Sistem Özellikleri iletişim kutusunda Gelişmiş sekmesini tıklatın.
    1432651555_08.png

     
  • Kullanıcı Profilleri alanında, Ayarlar'ı tıklatın.
  • Kullanıcı Profilleri iletişim kutusunda silmek istediğiniz profili seçin, Sil'i tıklatın ve ardından Tamam'ı tıklatın.
Başlat'ı tıklatın, Arama kutusuna regedit yazın ve ardından ENTER tuşuna basın.

Aşağıdaki kayıt defteri alt anahtarını bulup tıklatın:

HKEY_LOCAL_MACHINE/SOFTWARE/Microsoft/WindowsNT/CurrentVersion/ProfileList

Kaldırmak istediğiniz SID'yi sağ tıklatın ve ardından Sil'i tıklatın.

Bilgisayarda oturum açın ve yeni bir profil oluşturun.

Gelişmiş bilgiler
Bu hata, "Kullanıcıların geçici profillerle oturum açmalarına izin verme" adlı Grup İlkesi ayarı yapılandırılmışsa oluşabilir.

Bu hata, kullanıcı profili klasörü el ile silinmişse de oluşabilir. El ile silinen bir profil klasörü için kayıt defterindeki profil listesinden Güvenlik Tanımlayıcısı (SID) kaldırılmaz.

UYARI: Kullanıcı profillerini bilgisayarlardan kaldırmak için bu yolun standart yol yerine kullanılmasını KESİNLİKLE önermiyoruz. Belgelenen ve desteklenen yaklaşım, "Kullanıcı Profilleri" ayarları altındaki sistem özelliklerinde Gelişmiş Sistem Ayarları'nın kullanılmasıdır. Programlar için bu özellik "DeleteProfile" API'sı aracılığıyla kullanılabilir.

SID varsa, Windows var olmayan bir yola işaret eden ProfileImagePath değerini kullanarak profili yüklemeye çalışır. Bu nedenle de profil yüklenemez.