Windows Phone 8.1 bildirim ekranı görüntülendi

Kullanıcıların Microsoft'tan ısrarla istediği bildirim ekranı nihayet Windows Phone'a geliyor.

Windows Phone 8.1 bildirim ekranı görüntülendi

Windows Phone 8 ekosisteminde kullanıcılar uzun bir süredir Microsoft'tan işletim sistemine Bildirim Merkezi özelliğini getirmesini istiyor. Gelen yoğun istek görünüşe bakılırsa yetkilileri harekete geçirmiş ve nisan ayında yayınlanacak Blue güncellemesinde bildirim merkezi kullanıcıların hizmetine sunulacak.

Microsoft içerisinden sızan belgelerde ortaya çıkan görüntülerde bildirim merkezinin ne şekilde olacağı açıkça görünmektedir. Yukarıdan aşağıya doğru yapılan kaydırma hareketiyle erişilen ve Aksiyon Merkezi olarak isimlendirilen bildirim alanında 4 temel kısayol ilk aşamada kullanıcılara sunuluyor. Bu 4 bildirimi kullanıcı dilediği şekilde özelleştirebilecek. Aksiyon merkezinin bir diğer  görüntüsünde ise cihaza gelen bildirimlerin nasıl sıralandığı gösterilmektedir. Kısayolların yanı sıra bildirim ekranında pil yüzdesi ve tarih de yer alacak. 

1392026650_centrothumb1.jpg

Microsoft'un Windows Phone 8.1 güncellemesinde Siri benzeri Cortana isminde sesli asistan hizmeti de yer alacak. Şirket ayrıca söz konusu güncellemede zil sesi, uygulama ve müzik ses seviyesini birbirinden ayrıştırarak farklı kategorilerde sunacak.