Windows Phone 8.1 desteği üç yıl sürecek

Microsoft, 24 Haziran sonrası alınacak cihazlara üç yıl boyunca destek sunulacağını açıkladı.

Windows Phone 8.1 desteği üç yıl sürecek

Nisan başında düzenlenen Microsoft BUILD konferansında açıklanan Windows Phone 8.1'in yaşam döngüsü süresi Microsoft tarafından açıklandı. Dünya yazılım devi işletim sisteminin yeni sürümü için yaşam döngüsünün 24 Haziran 2014'te başlayacağını ve 11 Temmuz 2017'de sona ereceğini açıkladı. Bu şu anlama geliyor; yaz dönemi ya da sonrasında Windows Phone 8.1 ile çalışan bir telefon alırsanız Microsoft tarafından üç yıl yazılım güncellemesi alacaksınız demektir. Microsoft, Windows Phone 8 için de 36 aylık bir destek sözü vermişti. Windows Phone 8 ile çalışan tüm cihazlar Windows Phone 8.1 yükseltilecek ve ayrıca dağıtım yaz döneminde başlayacak.

1399873262_microsoft-build-2014-8.jpg

Microsoft'un resmi site üzerinden yaptığı resmi açıklama şu şekilde;“Microsoft, yaşam döngüsünün başlangıç tarihinden itibaren en az 36 ay boyunca İşletim Sistemi için güvenlik güncelleştirmeleri de dahil olmak üzere kullanılabilir güncelleştirmeler sunar. Bu güncelleştirmeler artımlı olur ve her güncelleştirme kendisinden önceki güncelleştirmeye dayanır. Müşterilerin destek almaya devam edebilmeleri için her güncelleştirmeyi yüklemeleri gerekir. Bu artımlı güncelleştirmelerin dağıtımı cep telefonu operatörü veya telefonunuzu satın aldığınız üretici tarafından denetlenebilir ve yükleme için telefonunuzdaki önceki tüm güncelleştirmelerin bulunması gerekir. Güncelleştirmelerin kullanılabilirliği ayrıca ülke, bölge ve donanım özelliklerine göre değişir.”

Yaşam döngüsü süresi Android tarafında 18 ay sürmektedir. iOS tarafında ise benzer bir süreç işlemiyor, güncelleme desteği dört yıla kadar da devam etmektedir.