Windows Phone büyüyor, peki ya Android ve iOS?

Araştırma şirketi Kantar, 2014-2015 yılının ilk çeyreğinde şirketlerin Windows Phone, iOS ve Android cihaz satışlarındaki pazar payını gösteren raporunu yayınladı.

Windows Phone büyüyor, peki ya Android ve iOS?

Dünyanın en büyük araştırma şirketlerinden olan Kantar, 2014-2015 yılının ilk çeyreğinde satılan akıllı telefonları baz alarak yaptığı araştırmanın verilerini tamamladı. Şirketin yayınladığı raporda  ilginç sonuçlar ortaya çıktı.

Kantar'ın yayınladığı verilerde yıllık bazda Windows Phone'un Avrupa'da çok büyük büyüme olmasada iyi sonuçlar elde ettiğini, Apple'ın iOS işletim sisteminin ise bazı ülkelerde büyüme hızının sabitlendiği görülüyor. Asıl ilginç sonuç ise Android tarafında yaşanıyor. Android'in Avrupa'daki pazar payının düşüşe geçtiği verilerde Microsoft'un Windows Phone işletim sistemi birçok Avrupa ülkesinde olumlu bir seyir kaydediyor.

1430952232_img20150507012058.jpg

Dünyanın geri kalanında durum hemen hemen aynı görünüyor. Microsoft'un Android'i By-pas etme noktasında geliştirdiği strateji Android uygulamalarını Windows Phone'a getirmek. Redmond merkezli şirketin geçtiğimiz günlerde geliştiriciler için duyurduğu Android uygulamalarını kolayca bu platform'a portlama yöntemi Windows Phone platformunun dahada büyümesine ivme kazandıracaktır.

Yukarıdaki görselde 2014-2015 ilk çeyreğinde bu üç mobil işletim sisteminin bazı Avrupa ülkelerindeki düşüş ve yükseliş oranlarına göz atabilirsiniz.