Windows'ta Hosts dosyası ile internet siteleri nasıl engellenir? (Rehber)

Windows'ta Hosts dosyası ile internet sitelerini engelleyebileceğinizi biliyor muydunuz? Hosts dosyasını kullanarak internet sitelerini nasıl engelleyeceğinizi anlattık.

Windows'ta Hosts dosyası ile internet siteleri nasıl engellenir? (Rehber)

Windows'ta yer alan hosts dosyasını birçoğunuz daha önceden duymuşsunuzdur. Ülkemizde genellikle bazı uygulamaların crack'ini yapmak için veya yasaklı sitelere giriş için illegal amaçlı kullanılan hosts dosyası ile, istemediğiniz internet sitelerini engelleyebileceğinizi biliyor muydunuz?

Windows'ta Hosts dosyası ile internet siteleri nasıl engellenir?

Windows'ta site engellemek için System32>drivers>etc bölümünde yer alan hosts dosyasını düzenlemeniz gerekiyor. Bunun için çalıştır bölümüne "notepad c:/windows/system32/drivers/etc/hosts" yazın ve yönetici olarak açın. Daha sonra hosts dosyasının en alt bölümüne engellemek istediğiniz siteyi "0.0.0.0 www.facebook.com" şeklinde yazın ve dosyayı kaydedin.

1501660050_xsite-blocked.png.pagespeed.gpjpjwpjwsjsrjrprwricpmd.ic.kkssgnb6qf.png

Eğer Windows'unuzu yetişkin içerikli sitelerden, kumar ve bahis sitelerinden, zararlı yazılımların bulunduğu internet sitelerinden, sahte haber sitelerinden ve sosyal medya sitelerinden korumak istiyorsanız, buradaki linke tıklayarak hazır linklerin bulunduğu dokumana ulaşabilir ve bu siteleri komple hosts dosyanıza kopyalayabilirsiniz.