Wireless bağlantı kopma sorunu nasıl çözülür?

Wireless bağlantım sürekli kopuyor. Wireless bağlantı sorununun çözümü nedir?

Wireless bağlantı kopma sorunu nasıl çözülür?

Bilgisayarınızla Wireless arasındaki bağlantınız son günlerde sürekli kopuyorsa aşağıdaki yöntemleri deneyin.

●Adsl Router’ınızın maksimum kablosuz bağlantı sınırını kontrol ediniz. Adsl Router’ınızı bir köşeye, metal objelerin yakınına ve diğer elektronik aletlerin yakınında konumlandırmayınız.

●Adsl modem ayarlarını başka bir kanala ayarlamayı deneyin. Kanal 1, 6 veya 11 önerilir.

●Eğer bilgisayarınız internete PPPoE aracılığıyla bağlanıyorsa, lütfen router ayarlarınızdan otomatik olarak bağlantıdan çık (auto-disconnection) fonksiyonunu kontrol edin, ve lütfen internet sağlayıcınızla bağlantıya geçin. (Bazı modemlerde bilgisayarınız istek göndermediği anda adsl modem bağlantıyı keser, istek gönderdiğinde tekrar bağlanır. Adsl modemiz de böyle bir ayar var  mı kontrol edin)

●Bilgisayarınızdaki güvenlik uygulamalarını ve firewall’u geçici olarak kaldırın ve sorunun çözülüp çözülmediğini kontrol edin.

●Aşağıdaki yönergeleri izleyerek kablosuz adaptörünüzün güç tasarruf modunu kapatın.

●Bilgisayarıma sağ tıklayın, Özellikler’i seçin. Aygıt Yöneticisi’ne girin.

●Kablosuz adaptörünüze sağ tıklayıp Özellikler’i seçin. Güç Yönetimi sekmesine girin.

●“Güç kazancı sağlamak için, bilgisayar bu aygıtı kapatsın.” (Allow the computer to turn off this device to save power) seçeneğini kaldırıp Tamam’a tıklayın.

●Eğer Aygıt Yöneticisi’nde adaptörün düzgün yüklenmediği görünüyorsa, lütfen sürücüleri tekrar yüklemeyi deneyin.

●Eğer Aygıt Yöneticisi’nde ağ adaptörünü bulamazsanız, bilgisayar başlatılırken F2 tuşuna basıp BIOS menüsüne girin, daha sonra F9’a basıp varsayılan yüklemeleri tekrar yükleyin, daha sonra F10’a basıp kaydedip yeniden başlatın.

●Eğer yukarıdaki tüm seçenekleri denediyseniz ve sorun hala çözülemediyse son seçenek olarak işletim sisteminizi kurtarmak için tekrar yüklemeyi deneyiniz.