XCOM 2 Oyununa Başlayanlar İçin İpuçları

XCOM 2'ye başlayanlar için önemli tavsiyeler

XCOM 2 Oyununa Başlayanlar İçin İpuçları

2K tarafından yayınlanan XCOM 2, yüksek inceleme puanlarıyla dikkat çekerken, seriyi bilen ve bilmeyen oyuncuların ilgi odağı oldu. Peki, bu oyuna yeni başlayanlar nelere dikkat etmeli? 

1454933343_xcom-2-1.png

Gizli İlerleyeşiniz Sırasında Yolunuza Dikkat Edin

Karakteriniz ile onu yönlendireceğiniz yola dikkat etmeniz gerekiyor. Eğer bir kapıdan ve pencereden girecek şekilde ilerlerseniz çok büyük bir ihtimalle yapacağınız gürültü nedeniyle açığa çıkacaksınız. Bu hamle ile etrafınızdaki bütün düşmanlarını ilgilisi o karaktere dönecektir. Karakterinizin sessiz sedasız ilerlemesini istiyorsanız hamleleri dikkatli yapmanız gerekecek.


1454934344_xcom-2-2.pngDüşmanların Aniden Yoluna Çıkabilir

İlerlediğiniz patika tamamen güvenli görünebilir fakat bu düşmanların o yol üzerinde olmadığını garanti etmiyor. Düşmanın yetenekleri ve gizlenebilme becerileri sayesinde, net bir şekilde görmediğiniz düşmanlar aniden yolunuza çıkabilir. Özellikle büyük nesnelerin arasından hızlıca geçmeye çalıştığınızda pusuya düşmeniz olası.


1454934553_xcom-2-3.pngBekle-Gör-Ateş Et

Oyunda her zaman iyi bir atış açısı bulmanız mümkün değil. Bazen düşmanın konumu bazen düşman ile aranızda olan mesafe veya isabet oranını etkileyecek olan engeller bunun başlıca sebepleri. Bu nokta ıska geçecek bir deneme yerine Overwatch seçeneğini kullanmak daha mantıklı olabilir. Ekip halinde bir yolda ilerlerken birden fazla askerinizi Overwatch yaptırıp, karşında gelecek olan bir hamleye karşı daima hazır tutabilirsiniz.


1454934965_xcom-2-4.pngPim Çek - Bomba At!

Karşılaştığınız bir düşman, atışlarınızı engelleyen bir siperin arkasındaysa, ona küçük bir sürpriz yapabilirsiniz ve bir bomba ile saklandığı siperi de ortadan kaldırabilirsiniz. Bomba ile yapılan saldırı, siperi, zırhı ve hatta overwatch yapan düşmanı bile ciddi oranda yıpratabilir.  Hatta bomba ile kendinize yeni geçiş yolları açabileceğiniz gibi, tavanları düşmanların üzerine de yıkabilirsiniz. 


1454936034_xcom-2-5.pngGİDİYORUM AMA GERİ GELİCEM!

Her zaman işler yolunda gitmeyebilir. Bazı çatışmalarda beklenmedik saldırılar veya yanlış hamleler nedeniyle ciddi kayıplar verebilirsiniz ve görevler başarısızlıkla sonuçlanabilir.  İşte böyle bir durumda bütün ekibi kaybetmek yerine görev alanını terketmek elinizde kalan ekibi hayatta tutabilir. 


1454936218_xcom-2-6.pngEl Emeği Göz Nuru Ekiplere İyi Bakın

XCOM 2'nin en güzel yanlarından biri karakter özelleştirme çeşitliliği.  Askerlerinizin çok sayıda özelliğine müdahale edebilirsiniz. İşin dikkat çekici bir yanı da karakterlerin duygusal yanlarının da oluşu.  Oyundaki karakterlerin gelişimi için onları ve ekipte iyi anlaştığı kişileri birlikte görevlere çıkartın fakat ekibi güvende tutmanız gerektiğini de unutmayın. Ruh sağlığı bozulan askerler saha da yetenek kaybı yaşıyor.