Xiaomi bu yıl 100 milyon akıllı telefon satmayı hedefliyor

Xiaomi 2015’te çıtayı yükseldi ve hedefte 100 milyon telefon satışı var.

Xiaomi bu yıl 100 milyon akıllı telefon satmayı hedefliyor

Mobil dünyasının parlayan yıldızlarından Xiaomi henüz beş yıllık bir firma olmasına rağmen özellik geçen yıl göstermiş olduğu performansla birçok dünya devini geride bırakarak Samsung ve Apple’ın ardından mobil dünyasında üç numaralı üreticisi oldu. Üstelik Xiaomi bu başarıyı sınırlı sayıda ülkede gerçekleştirdiği operasyonlarla elde etti. 

Xiaomi Küresel Tedarikçi Konferansı’nda konuşan şirketin CEO'su Lei Jun bu yıl hedeflerinin 80 ila 100 milyon arasında akılı telefon satmak olduğunu açıkladı. Geçen yıl tedarikçi noktasında sıkıntı yaşanmasına rağmen 61 milyon akıllı telefon satmayı başaran Xiaomi görünüşe bakılırsa bu yıl tedarik sorununu büyük ölçüde halletmişe benziyor.

Firmanın geçen yıl yeni pazarlara açılma hedefleri vardı fakat yaşanan tedarik sorunu buna engel oldu. Hatta Xiaomi faaliyetlere başlayacağı ülkelerden birinin Türkiye olacağını da açıkladı. Çinli üreticinin yeni pazarla açılma süreci tam olarak gerçekleşmedi ancak tedarikçilerden gelen olumlu hava, Xiaomi’nin uygun fiyatlı telefonlarını 2015’te Türkiye ve birçok ülkeye getireceği ihtimalini güçlendiriyor.