Xiaomi Mi 5 ne zaman tanıtılacak?

Xiaomi Mi 5'in tanıtım tarihi belli oldu mu?

Xiaomi Mi 5 ne zaman tanıtılacak?

Çinli dev telefon üreticisi Xiaomi, 24 Kasım tarihinde düzenlediği etkinlikte, Redmi Mi Note 3 akıllı telefonunu ve Xiaomi Mi Pad tabletini resmen ilan etti. Bu etkinlikte şirketin amiral gemisi telefonu “Xiaomi Mi 5 tanıtılabilir mi?” diye beklendi ancak, böyle bir tanıtım gerçekleşmedi.

Xiaomi CEO’su Lei Jun, etkinlikte Xiaomi Mi 5 hakkında biraz konuştu. Xiaomi Mi 4’ün tanıtıldığı haziran ayından beri 16 ay geçtiği hatırlatılan Lei Jun, diğer büyük şirketlerin aksine amiral gemisi akıllı telefon geliştirirken 12 ila 18 ay harcadıklarını söyledi. Bu durumda Xiaomi Mi 5’in tanıtımının yakın olduğu söylenebilir. Peki CEO’nun inanılmaz diye hitap ettiği telefon ne zaman tanıtılacak?

1448518312_xiaomi-ceosu-mi-5-beklemenize-degecek.jpg

Analist Pan Jiutang’a göre Xiaomi, ülkenin şubat ayında gerçekleşecek Bahar Şenliği sonrasında yeni amiral gemisini tanıtmak istiyor. Analiste göre şirket, Xiaomi Mi 5’e yoğun talep olacağını düşündüğü için oldukça fazla adet üretmeyi düşünüyor.

Xiaomi Mi 5'in teknik özellikleri neler?

En son söylenti özelliklerine göre Xiaomo Mi 5, 1080 x 1920 çözünürlükte 5.2 inç ekran, dört çekirdekli CPU ve Adreno 530 GPU içeren Snapdragon 820 işlemci, 4GB RAM ve 3000mAh pil özellikleri ile birlikte gelecek.