Xiaomi Mi 5 tam bir donanım canavarı olacak

Xiaomi'nin merakla beklenen amiral gemisi telefonu Mi 5'in teknik özellikleri şekilleniyor.

Xiaomi Mi 5 tam bir donanım canavarı olacak

Güçlü donanım ve uygun fiyatlı akıllı telefonlarla mobil dünyasının en büyük üreticilerinden biri olmaya başaran Xiaomi üst düzey yeni bir telefon daha hazırlıyor. Firmanın ekim ya da kasım ayında resmen açıklayacağı Mi 5, Çin’den gelen son haberlere göre oldukça iddialı bir donanımı beraberinde getirecek.

Android 5.1.1 tabanlı Miui kullanıcı arayüzüyle çalışacak Xiaomi Mi 5’te 5.3 inç büyüklüğünde Quad HD (2.560 x 1.440p) çözünürlüklü ekran kullanılacak. Mi 5’in işlemci biriminde beklendiği gibi Snapdragon 820’yi göreceğiz. Geçtiğimiz günlerde Qualcomm’un Snapdrgon 820’yi iş ortaklarına göndermeye başladığı yönünde haberler çıktı. Söz konusu ortaklar arasında Xiaomi’nin de adı geçmişti. 3GHz frekans hızına ulaşan 64-bit Kryo çekirdek mimarili Snapdragon 820'nin piyasaya çıkmasıyla Snapdragon 810’un kötü imajı ortadan kalkacaktır. 

Xiaomi Mi 5’in bellek kısmını 4GB RAM ve 16/64GB dahili depolama oluşturacak. Mi 4’ün aksine Mi 5 microSD kart desteğiyle geliyor. Telefonun ana kamerası 16MP, ön kamerası ise 6MP çözünürlüklü olacak. Pil tarafı da tatmin edici görünüyor. Mi 5’in bataryası 3.030 mAh kapasiteli olacak.

Yaz döneminde Xiaomi Mi 5’e ilişin sızıntıların devam etmesi bekleniyor.