Xiaomi üçüncü büyük telefon üreticisi oldu, Samsung'da büyük düşüş!

Mobil dünyasının yükselen yıldızı Xiaomi, Apple ve Samasung'un ensesine yapıştı.

Xiaomi üçüncü büyük telefon üreticisi oldu, Samsung'da büyük düşüş!

2010 yılında ilk olarak MIUI kullanıcı arayüzüyle Android ekosisteminde yer alan Xiaomi, 5 yıl gibi kısa bir sürede dünyanın en büyük üçüncü akıllı telefon üreticisi olmayı başardı. Çinli üretici IDC tarafından açıklanan 2014 üçüncü çeyrek akıllı telefon satış raporuna göre Samsung ve Apple’ın ardından üçüncü sırada yer aldı.

Lenovo, LG, Huawei, Sony ve HTC gibi dünyanın birçok noktasında satış operasyonları bulunan dünya devi şirketleri geride bırakan Xiaomi, üçüncü çeyrekte 17.3 milyon akıllı telefon satmayı başardı. %200’ün üzerinde bir büyüme gerçekleştiren Xiaomi geçtiğimiz yıl aynı çeyrekte sadece 5.6 milyon akıllı telefon satabilmişti.

Xiaomi’yi listenin üçüncü sırasına çıkaran satışların büyük bölümü ülkesi Çin’de yapıldı. Şirket halihazırda Çin’de bir numaralı telefon üreticisi konumunda. Şirket bu yılın ikinci yarısıyla birlikte dünyaya açılma planları olduğunu açıklamış ve bazı Güney Asya ülkeleriyle açılma sürecini başlatmıştı.

1414687709_1414562583stock-lollipop-vs-touchwiz-vs-sense-homescreen.jpg

Akıllı telefon sevkiyatında üçüncü çeyrek itibariyle zirve değişmedi, ancak Samsung cephesinden yaşanan düşüşü sizler de fark etmişsinizdir. Geçen yıl üçüncü çeyrekte 85 milyon akıllı telefon satarak mobil ekosistemin %32.5’lik dilimini elinde bulunduran Güney Koreli üretici, 2014’ün üçüncü çeyreğinde ise 78.1 milyon telefon sattı. Şirketin pazar payı %23.8’e geriledi.

Apple cephesine göz attığımızda satışların geçen yıla oranla artış gösterdiğini görüyoruz. Apple geride bıraktığımız çeyrekte 39.3 milyon iPhone satmayı başarırken; şirketin pazar payı %12 olarak açıklandı.

Listenin dört ve beşinci sıralarında yer alan Lenovo ve LG geçtiğimiz yıla oranla satışlarını artırmış görünüyor. Lenovo üçüncü çeyrekte 16.9 milyon akıllı telefon satarken, LG 12 milyon telefon satmayı başardı.