Xiaomi ve Microsoft'tan ortaklık kararı...

Xiaomi ve Microsoft dev bir anlaşmanın altına imza attı.

Xiaomi ve Microsoft'tan ortaklık kararı...

Çin’in bir numaralı, dünyasının ise en büyük beşinci akıllı telefon üreticisi konumunda bulunan Xiaomi ve yazılım devi Microsoft arasında çapraz patent anlaşması imzalandı.

Resmen Duyuruldu!

Microsoft ve Xiaomi arasındaki ortaklık ile ilgili bilgilendirme Xiaomi Başkan Yardımcısı Hugo Barra tarafından yapılırken, Microsoft’un resmi sitesinden yaptığı yazılı bir açıklama ile anlaşmayı duyurdu.

1464762160_asda.jpg

Konuyla ilgili ortaklık açıklaması yapıolsa da anlaşmanın tüm detayları aktarılmamış durumda. Microsoft ve Xiaomi arasındaki anlaşma ile ilgili gündeme gelen iddialarda ise Xiaomi tarafından yapılacak yeni üretimlerde Microsoft Office ve Skype uygulamalarının yüklü olarak kullanıcılara ulaştırılacağı belirtildi. Bu bakımdan Microsoft uygulamaların telefonlarda yer alması adına bir ortaklık çalışmasına gitmiş olabilmesi oldukça yüksek bir ihtimal olarak görülüyor.

Microsoft ve Xiaomi arasında yapılan ortaklığın bir benzeri geçtiğimiz yıllarda Samsung'la da yapılmıştı. Samsung'un pek çok modelinde Microsoft ile yapılan ortaklık doğrultusunda uygulamalar telefonda yüklü olarak satışa çıkarılmıştı.

Microsoft'un Windows 10'u geliştirmek adına ortaklık dahilinde bu işletim sisteminin kullanılmasını da istemesi konuşulanlar arasında yer alıyor.