Xiaomi Yi 4K duyuruldu

Çinli teknoloji devi Xiaomi, Yi 4K aksiyon kamerası modelini tanıttı.

Xiaomi Yi 4K duyuruldu

Son yılların popüler ürünlerinden olan aksiyon kamerası alanında üretim yapan Çinli Xiaomi, telefon modellerinin yanısıra bu ürünlerle de biliniyor. Firmanın halen satışta olan Yi aksiyon kamerası modelinin Ultra HD yani 4K desteği sunan Yi 4K modeli tanıtıldı. 12 Megapiksel fotoğraf desteği sunan Yi 4K, önceki modelde olduğu gibi Sony sensör kullanıyor. Yeni modelde Sony'nin IMX37 kodlu sensörünü kullanan aksiyon kamerası, yine önceki modelde olduğu gibi Ambarella imaj sensörü ile donatılmış. 4K çözünürlükte saniyede 30 kare video kayıt edebilen Yi 4K, 1080p'de 120 fps yavaş çekim desteği de sunuyor.

Xiaomi Yi 4K duyuruldu - Resim : 1

Önceki modelden farklı olarak arka yüzünde 2.19 inç büyüklüğünde dokunmatik bir ekranı da bulunan yeni modelde bu ekran telefonlarda da kullanılan Corning Gorilla Glass korumaya sahip. Wi-Fi ve Bluetooth özelliği bulunan Yi 4K'da 1400 mAh pil 2 saat aralıksız video kaydı yapabiliyor. 6 eksenli elektronik titreşim engelleme özelliği bulunan aksiyon kamerasının objektifinin diyafram açıklığı f.28 ve görüş açısı ise 160 derece.

İlk olarak Çin'de piyasaya sürülen Yi 4K'nın fiyatı 200 dolar olarak açıklandı. Xiaomi'nin aksiyon kameraları Türkiye'de resmi olarak satılmıyor. Ancak DX.com, Banggood.com ve benzeri siteler üzerinden satın alınabiliyor.