Xperia A2 4K video kaydı desteklemeyecek

Sony'nin yeni cep Herkül'ü abisinden daha düşük özelliklerde olacak.

Xperia A2 4K video kaydı desteklemeyecek

Sony, Xperia Z2'yi henüz yaygın şekilde satışa sunmadı, ancak Japonya'da Xperia Z2'nin Compact modeli Xperia A2 ismiyle piyasaya sunulmak üzere. Japon operatör NTT DoCoMo'nun yılın ilk yarısında tüketicilerle buluşturacağı ürün yelpazesinde yer alan Xperia A2'nin (nam-ı diğer Xperia Z2 Cmpact) geçtiğimiz günlerde ürün tanıtım kılavuzu ortaya çıkmıştı. Bu kılavuz sayesinde telefon hakkında birçok bilgiye sahip olduk. Söz konusu teknik özelliklerden Xperia A2'nin abisi Xperia Z2'nin teknik özelliklerinden birçok noktada geri olduğu anlaşılmıştı.

Xperia Z1 Compact modelinde ekran ve batarya farkı dışında Xperia Z1 ile aynı özellikleri sunan Sony; Xperia A2'de ise işlemci, RAM, ekran boyutu, çözünürlük seviyesi, pil ve işlemci gibi önemli özellikleri daha aşağı çekecek.

1399272505_1.jpg

Xperia A2'nin sızdırılan yeni bir broşüründe telefonun 4K video kaydını desteklemediğini gösteriyor. Hemen üstte yer alan görselden anlaşıldığı kadarıyla Xperia Z2 için 4K video desteğini onaylıyken, Xperia A2 ve Xperia Z2 Tablet'te ise bu destek yer almayacak.

Xperia A2'de yer alacak özellikler 4.3-inç boyutunda HD çözünürlüklü Triluminos IPS LCD ekran, 2.26GHz'de çalışan dört çekirdekli Snapdragon 800, 2GB RAM, 16GB depolama, microSD kart desteği, Android 4.4.2 KitKat, suya karşı dayanıklı yapı, 20.7 MP çözünürlüklü arka kamera ve 2.300mAh kapasiteli pil.

Son olarak Xperia A2'nin hem tasarım hem de teknik özellikler noktasında Xperia Z1 Compact ile aynı detaylara sahip olduğu görülüyor.