Yandex, 30 Ağustosu unutmadı!

Yandex arama motoru 30 Ağustos zafer bayramını ana sayfaya koyduğu grafik ile kutlarken; Google bildiğiniz gibi...

Yandex, 30 Ağustosu unutmadı!

Arama motorlarının özel günleri hatırlamasına ve hassasiyetimizi paylaşmasına oldukça alıştık. Bu konuda tek kelimeyle muhteşem bir performans gösteren Yandex, şu özel günlerde 30 Ağustos Zafer Bayramını ana sayfadan kutlarken; Google yine "şaşı bak şaşırı" oynuyor!

Yandex, 30 Ağustos Zafer Bayramı için çok özel bir ana sayfa tasarımı yaptı. Mustafa Kemal Atatürk’ün “Ordular! İlk hedefiniz Akdeniz’dir. İleri!” cümlesinin yer aldığı interaktif bir arka plana sahip Yandex ana sayfasını ziyaret eden kullanıcılar, bu tarihi zafer ve önemli gün hakkında detaylı bilgileri içeren arama sonuçlarına da buradan hızlıca ulaşabiliyor.

1440938252_yandex-anasayfa-30agustos.jpg

Büyük Taarruz, Başkomutanlık Meydan Muharebesi, Sakarya Meydan Muharebesi, İnönü Muharebeleri gibi Kurtuluş Savaşı’nın önemli olayları ve Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere, İsmet İnönü, Fevzi Çakmak, Hasan Tahsin, Sütçü İmam gibi kahramanların hakkında detaylı bilgilere en hızlı şekilde ulaşmak isteyen kullanıcılar, Yandex’in özel arama sonuçları sayfalarında ilgili içeriklere ulaşabiliyor.