Yandex, büyümeyi sürdürüyor!

Yandex, 2016 yılının üçüncü çeyreğinde elde ettiği gelir ile büyümeye devam ediyor. Peki, Yandex 2016 yılında ne kadar kar elde etti?

Yandex, büyümeyi sürdürüyor!

Yandex, 2016 yılının üçüncü çeyreğine ait finansal rakamlarını açıkladı. Şirket üçüncü çeyrekte toplam 19,3 milyar ruble gelir elde ederek, geçtiğimiz yılın aynı dönemine göre %25 oranında artış elde etti. Net kârını %8 oranında artıran Yandex’in aynı dönemdeki tespit edilmiş kârı ise 3,8 milyar ruble olarak açıklandı.

Yandex’in elde ettiği bu finansal başarı, şirketin geçtiğimiz yılın aynı dönemine göre gelirlerini %25 oranında artırdığı anlamına geliyor. 2016’nın ilk 2 çeyreğinde de büyüyen ve yılın ilk 9 ayında toplam 10,8 Milyar Ruble kâr elde eden Yandex, net kârında geçen senenin ilk 9 ayına göre %27 büyüme elde etti.

Yandex CEO’su Arkady Volozh konuya ilişkin yaptığı kısa açıklamada, "Reklam platformumuzdaki inovasyon sayesinde 3. çeyrek gelirlerimizi güçlü bir şekilde artırdık. Yeni dönemde harita ve navigasyon ürünlerimizden gelir elde etmeye yönelik de büyük fırsatlar görüyoruz" dedi.

1477637850_yandex.svg.png