Yandex yazın en çok aranan şarkılarını açıkladı!

Yandex, yaz aylarında en çok aranan yerli ve yabancı şarkıları listeledi. Yerlilerde ilk sırada Bangır Bangır ile Gülşen yer alırken, yabancılarda ise Major Laser & DJ Snake’in Lean On adlı parçası lider oldu.

Yandex yazın en çok aranan şarkılarını açıkladı!

Yaz döneminin sona erip sonbaharın kendisini hissettirmeye başladığı bu günlerde Yandex, yazın en çok aranan, en popüler yerli ve yabancı şarkıların analizini yaptı. Araştırmanın sonucunda yaz aylarında en çok aranan yerli şarkı Gülşen’in Bangır Bangır adlı parçası olurken, Major Lazer ve DJ Snake’in Lean On adlı parçası da en çok aranan yabancı şarkı oldu.

En çok aranan yerli şarkılar hangisi?

Yaz döneminde en çok aranan yerli şarkılara bakıldığında Bangır Bangır’ın ardından Mustafa Ceceli’nin Gül Rengi adlı şarkısı geliyor. Üçüncü sırada ie Balım adlı şarkı ile Serdar Ortaç yer alıyor. Hadise ilk üç sırayı sırasıyla Prenses ve Yaz Günü adlı şarkılarıyla takip ediyor. Yandex kullanıcılarının en çok aradığı ilk 10 yerli şarkının arasında Gülşen, Hadise ve Demet Akalın’ın ikişer parçasının yer alması da dikkat çekiyor.

En çok aranan yabancı şarkılar hangisi?

Yaz aylarının en çok aranan yabancı şarkıları sıralamasında Lean On’un ardından ikinci sırada David Guetta ve Hey Mama yer alıyor. Üçüncü sırada ise çıkışının üzerinden yaklaşık 3 yıl geçmesine rağmen popülerliğini kaybetmeyen Gangnam Style bulunuyor. Baby Brown’un Oriental Poison ve INNA’nın INNdiA adlı parçaları ise dördüncü ve beşinci sıraları paylaşıyor.

Yazın İnternet kullanıcılarının en çok aradığı ilk 10 yerli ve yabancı şarkıların listesi şu şekilde sıralandı:

En Çok Aranan Yerli Şarkılar

1-Bangır Bangır / Gülşen

2-Gül Rengi / Mustafa Ceceli

3-Balım / Serdar Ortaç

4-Prenses / Hadise

5-Yaz Günü / Hadise

6-Miş Miş / Simge

7-Gel / Mabel Matiz

8-Gölge / Demet Akalın

9-Dan Dan / Gülşen

10-Ders Olsun / Demet Akalın


En Çok Aranan Yabancı Şarkılar

1- Major Lazer & DJ Snake / Lean On

2- David Guetta / Hey Mama

3- Gangnam Style / PSY

4- Oriental Poison / Baby Brown

5- INNdiA / INNA

6- Love Me Like You Do / Ellie Goulding

7- Worth It / Fifth Harmony

8- Policeman / Eva Simons & Konshens

9- Diamonds / Rihanna

10- Tranquila / J Balvin