Akıllı telefonunuzun kilidini gülerek açın!

Google'ın yeni aldığı patent, telefonunuzun kilidini yüzünüdeki değişik ifadelerle açmanızı sağlıyor.

Akıllı telefonunuzun kilidini gülerek açın!

Teknolojinin gelişmesi ile bütün işlemlerin cebe inmesi, güvenlik endişelerini de arttırdı. Çünkü bir insanın neredeyse tüm hayatını yöneten cihazların yabancı kişilerin eline geçmesi çok tehlikeli olacaktı.

Güvenlik çalışmalarında şirketlerin bir kısmı parmak analizi üzerinde çalışırken, Google yüz tanıma özelliğini geliştirmeyi tercih etti. Dev arama motoru, bundan sonraki cihazlarına güvenlik gereksinimi olarak yüz tanıma özelliğini koymaya karar verdi.

1370762368_facial-recognition.jpg

Google bu haftanın başlarında telefonlarına kilit anahtarı olarak yüz tanıma sağlayacak özelliğin patentini aldı. Şirket bir süredir telefon güvenliği için yüz tanıma yazılımı üzerinde çalışıyordu. Geçtiğimiz sonbaharda ihtiyaç olması halinde birden fazla kullanıcının aynı telefonda yüz-kilidini açmasına izin veren bir sistem patentini aldı.

1370762477_faceunlock3-29-1333028783.jpg

Google'ın birinci amacı yüz tanıma kilidini daha güvenli hale getirmek. Google'ın yüz tanıma kilidi özelliğine göre telefonu açmak için değişik yüz ifadeleri kullanabileceksiniz. Mesela gülerek ve ya başka bir yüz ifadesi. Böylelikle telefonunuz çalındığı zaman, çalan kişinin sizin seçtiğiniz yüz ifadesine ait resmi bulması gerekecek.