Microsoft Office 2013'e en iyi alternatif Office yazılımı!

En iyi alternatif Office programı seçildi

Microsoft Office 2013'e en iyi alternatif Office yazılımı!

Önceki versiyonuyla da çok iyi bir başarıya imza atan bir Office yazılımından bahsedeceğim. Kingsoft Office 2012 ile de Microsoft Office'e en iyi alternatif yazılımlardan biri olan Kingsoft Office yazılımı 2013'te de istikrarını sürdürüyor. Geçtiğimiz günlerde Windows için yayınladığı ücretsiz yazılımı Office 2013 üzerinde biraz inceleme yaptık ve yine en iyi alternatiflerden biri olduğunu gördük.

Kingsoft'ta bulunan Writer, Spreadsheets ve Presentations programları Word, Excel ve Powerpoint yerine geçiyor. Etkileyici kısım aslında tasarımla başlıyor. LibreOffice, OpenOffice ve diğer Office yazılımlarında da gördüğümüz ara yüz benzerlikleri Office Free 2012'de de bulunuyor.

1370779156_kingsoftofficefree2013610x441.jpg

Bunların yanı sıra eski formatları destekliyor ancak docx,xlsx ve pptx formatlarında dönüşüm yapmak gerekebiliyor. Bu noktada bazı kullanıcılar için kullanışsız olabilir.
Outlook gibi programların eksikliğinde de her zaman Outlook.com'un olması işleri kolaylaştırıyor. Tüm Office programlarının bir şekilde Microsoft Office yazılımlarından izler taşıdığını ve etkilendiğini söyleyebiliriz. Bu durumda en iyi kopyayı seçmek gerekirse, Office Free 2013'ün en iyi Microsoft office kopyası olduğunu söyleyebiliriz.

1370779168_kingsoftofficefree2013skinmanager270x206.jpg
Ayrıca Kingsoft'ta çekici bazı tasarım özellikleri de bulunuyor, Microsoft'un bunu yıllardır yapamadığını düşünürsek. Yeni dosyalar açtığınızda Microsoft Office'te sayfalar arasında geçiş yapmanız için pencereler arasında geçiş yapmanız gerekiyor. Bir süre sonra dosyalar çoğaldığında sıkıntı oluşabiliyor. Ancak Kingsoft bu olayı sekme mantığıyla çözmüş durumda.