Not alma uygulaması Google Keep, Chrome tarayıcısına eklendi

Google Keep günlük hayatta birçok işin kolay şekilde kaydedilmesini sağlıyor.

Not alma uygulaması Google Keep, Chrome tarayıcısına eklendi

Google’un geçtiğimiz ay Android için yayınladığı not alma uygulaması Google Keep, Google Chrome’da bir web uygulaması olarak eklendi. Chrome tarayısınına eklendikten sonra Chrome Web Store’un yanına konumlandırılan uygulama web tarayıcı üzerinden not alma işlemini oldukça basite indirgiyor.

Kurulum bittikten sonra uygulama simgesi otomatik olarak görülecektir. Simgenin tıklanmasıyla mevcut notlarınızı açılan pencereden oluşturmaya başlayabilirsiniz. Android uygulamasında sadece çekilen görüntüler aldığımız notlara eklenirken, web sürümünde bilgisayarda yer alan tüm görseller not içeriğinde kullanılabiliyor.
1367731977_nexusae0googlekeepchromeapp4thumb.png

Keep Chrome web uygulaması sayesinde, çevrimdışıyken oluşturduğunuz tüm notlar, internete bağlandığınızda web'le ve diğer cihazlarınızla senkronize edilir. Uygulamayı buradan indirerek Chrome tarayısına ekleyebilirsiniz.

Google Keep, kullanıcıya 4 farklı şekilde not alma hizmeti sunuyor. Hızlı not alma, liste şeklinde eklenti oluşturma, sesli olarak not kaydetme ve son olarak ise çekilen görüntüler için not oluşturma. Google Keep, aldığınız notları farklı renklerde de kaydedebiliyor. Böylece aldığınız nota göre favori renk belirleyebilirsiniz. Kaydedilen notları, eposta adresine gönderebilir ya da sosyal ağlar üzerinden paylaşabilirsiniz. Yine ayarlar sekmesinden notların arşivlenmesi de uygulamanın yetenekleri arasında yer alıyor.