Yemeksepeti , Ferrari ve bir çok web sitesi hacklendi!

Suriye Elektronik Ordusu Yemeksepeti, Forbes, Ferrari, Independent, Daily Telegraph, Dell gibi çok sayıda ünlü web sitesini hackledi.

Yemeksepeti , Ferrari ve bir çok web sitesi hacklendi!

Suriye Elektronik Ordusu büyük çapta bir hack olayı ile tekrar gündeme geldi. Esed destekçisi hack grubu çok sayıda büyük firmanın, medya kuruluşunun web sitelerini hackledi.

Saldırı oldukça koordineli olarak gerçekleştirildi. Aslında burada hedef Gigya adındaki popüler müşteri kimlik yönetim platformuydu.

Gigiya platformu kullanıcıların geleneksel veya sosyal medya kaynaklı kayıtlarını yönetebilen bir platform. Gigya içerisinde 50 kadar pazarlama ve servis uygulaması da bulunuyor. Hacklenen sitelerin tümü Gigiya’nın müşteri yönetim çözümünü kullanıyordu.

1417424627_4.jpg

Suriye Elektronik Ordusu, Gigiya CDN sunucusunu hackleyerek bir Javascript kodu yerleştirdi. Bu Javascript kodu ile dev web sitelerini ziyaret edenler “Suriye Elektronik Ordusu tarafından hacklendiniz” mesajını gördü. Gigiya uluslararası bir teknoloji firması ve dünya genelinde çok sayıda ofisi bulunuyor. Daha birkaç hafta önce Intel Capital’den 35 milyon dolar yatırım almıştı.

Suriye Elektronik Ordusu’nun hacklediği web sitelerinin listesi;

1. Independent

2. The Telegraph

3. OK Magazine

4. PC World

5. Chicago Tribune

6. Forbes

7. Ferrari

8. NBC

9. CNBC ve CNBCNews

10. Appledaily.hk

11. NHL

12. Daily Express

13. Fransa futbol kulübü Toulouse FC

15. Kanada’lı yayıncı CBC

16. NY Daily News

17. Beatport

18. LA Times

19. Computer World.

20. Christies Inc

21. NatGEO

22. Dell

23. Intel Almanya

24. Yellow Pages, Chicago

25. Yemeksepeti