Yeni cihaz almayın; performansını arttırın!

F-Secure Booster adlı ürünle, kullanıcıların yavaşlık sorunlarını çözüyor.

Yeni cihaz almayın; performansını arttırın!

Bilgisayarlar, telefonlar ve tabletler insanları düşündüğünüzden daha fazla strese sokabiliyor. Sorunlu bataryalar, yavaş çalışan işletim sistemi ve giderek ekran başındaki bekleme süresinin artması sonunda, tüketiciler cihazlarını değiştirmeleri gerektiğini düşünüyor. Yeni bir cihaz aldıklarında da bir süre sonra aynı sorunların onları beklediğini fark ediyorlar. Sürekli olarak yeni cihaz satın almanın maliyeti çok yüksek.

F-Secure burada tüketicinin yardımına koşuyor. F-Secure Booster adlı ürünle, kullanıcıların yavaşlık sorunlarını çözüyor.

Ücretsiz olan bu uygulama ile eski ve yeni fark etmeden elinizdeki tüm cihazlara daha iyi performans için ince ayar yapmanız mümkün oluyor. Parasının değerini bilen tüketiciler için, F-Secure Booster, cihazları daha hızlı hale getirecek ayarları otomatik olarak yapıyor. Böylece, yeni bir bilgisayar ya da mobil cihaz almanıza gerek yok.

1429259278_f-secure-booster-620x330.jpg

F-Secure Booster, cihazlarınızda zamanla oluşan, çöp dosyalar ve hataları düzeltir. Bu sorunları kullanıcılar fark etmezken, hafızada oluşan hatalar ve artık dosyalar birikerek, bilgisayarlarınızın, akıllı telefonlarınızın ve tabletlerinizin zamanla yavaşlamasına neden olur. Bu yavaşlama yüzünden çoğu kullanıcı isyan edip yeni bir cihaz alma kararı alıyor.

F-Secure Cihaz Güvenliği Direktörü Antero Norkio, konuyla ilgili şu açıklamalarda bulundu  “Bilgisayarlar ve telefonlar akıllı cihaz olarak anılsa da, çoğu zaman kendi işlerini çok az görüyorlar. Yaşanan sorunlar kendileri düzeltemediği için kullanım ömürleri hızla düşüyor. Aslında cihazlarımızın kullanım ömrü bundan çok daha fazla. Enerji almaya devam ettikleri sürece, yıllarca sorunsuz çalışmak için tasarlanıyorlar. Genellikle, kullanıcılar cihazlarının bir süre sonra sorun çıkarttığını görmeye başlayınca, artık yeni bir ürün satın almaları gerektiğini düşünmeye başlıyor. Aslında, sadece ufak tefek ayarlar ve dosya temizlikleriyle bilgisayar ve mobil cihazlarının yeni gibi çalışabileceğini bilmiyorlar.” 
 
Gartner araştırmaları, 2015 yılında 2,5 milyar yeni bilgisayar, akıllı telefon ve tabletin pazara sürüleceğini gösteriyor. Bir önceki yıla göre bu rakam % 2,8’lik artış anlamına geliyor. Üreticilerin kar marjlarını korumak için, PC’lerin fiyatlarının artacağı da analistler tarafından öngörülüyor. Kısacası, bilgisayarınızı değiştirmek düşündüğünüzden daha pahalıya bile patlayabilir. 
 
F-Secure Booster, cihazlarını değiştirmeden, sistem dosyaları üzerindeki bozuklukları ve artıkları bulmalarını sağlıyor. Bunları ortadan kaldırarak, sistemin hızlanmasını sağlayabiliyorsunuz. Tecrübeli olmayan kullanıcılar için, programların yarattığı ve kullanılmayan artık dosyaları, yıllardır cihazınızda yapılan her güncellemenin yedeklerini, tespit edip silmek çok zor. Tüm bu fazla dosyalar, mobil cihazlarınızın ve dizüstü bilgisayarlarınızın şarjını da hızla tüketiyor. F-Secure ayrıca, “bloatware” adı verilen, cihazlara fabrikada kurulan istenmeyen programları da tespit edip silebiliyor. Bu ufak dosyaların, sabit diskiniz ve cihazının hafızasında ne kadar yer tutuğunu tahmin bile edemezsiniz. Bunlardan kurtulmak, daha fazla RAM ve depolama yeri kazanmanızı sağlayacaktır. Ayrıca cihazınız büyük bir yükten kurtulduğu için daha performanslı çalışarak batarya ömrünüzü de uzatacaktır. 
 

F-Secure’s Genel Müdür Yardımcısı Samu Konttinen’e göre, F-Secure Booster kullanımı cihazlardaki güvenlik risklerini azaltırken, cihazların ömrünü uzatıyor. Konttinen konuyla ilgili şu yorumda bulundu; “Eski sürümde kalmış programların artık dosyaları hacker’ların saldırması için arka kapılar oluşturuyor. Hacker’lar her programı güncellemenin kullanıcılar tarafından külfet olduğunu biliyor. F-Secure Booster, sizin yerinize bilgisayarınızı koruyor. Gerekli ayarları yaptığı için F-Secure Booster kullanırken gözünüz arkada kalmayacak. Yazılımımız diğer programlarla ortaklaşa çalışır ve kullanımı çok basittir” 
F-Secure Booster, Android cihazlar ve Windows PC’ler için piyasaya sürüldü. F-Secure programın ücretsiz ve Premium versiyonlarını tüketicilere sunuyor. Premium versiyon kullanıcıya bir çok farklı yeni ayar sunuyor, örneğin cihazdaki tüm programları otomatik olarak güncelleyebiliyor. Programın PC sürümü, F-Secure web sitesinde, Android sürümü ise Google Play Store’da bulunuyor.