Yeni iPad ufukta göründü!

Apple'ın, yılın ortalarında yeni bir iPad modeli daha duyuracağı ortaya çıktı.

Yeni iPad ufukta göründü!

iPad Pro 12.9 inç ile büyük beğeni toplayan Apple, daha sonra bu güçlü donanımı herkesin kullanabilmesi ve taşınabilir olması için P3 Gamut ve True Tone Display destekli ekrana sahip iPad Pro 9.7 inç ile karşımıza çıkmıştı. Geçtiğimiz günlerde sürpriz bir şekilde iPad Air serisini rafa kaldırarak yeni bir iPad duyuran Apple'ın, yılın ortalarına doğru bir yeni iPad modeli daha duyuracağı ortaya çıktı.

Askeri standartlar kılıf üreten UAG firması, yeni kılıflarını listeledi. Bu listede iPad Pro 12.9 inç ve iPad Pro 9.7 inç modellerinin yanında Haziran ayında satışa sunulacak olan iPad 10.5 inç için kılıflar da yer alıyor. Apple'ın tablet segmenti bu model ile 7.9 inç, 9.7 inç, 10.5 inç ve 12.9 inç olacak.

Ancak tahminlerime göre; iPad mini'nin fişi 1 yıla kalmaz çekilir ve Apple yoluna iPad ve iPad Pro isimlendirmesi ile devam eder. Aynı şey MacBook Air için de geçerli. MacBook ve MacBook Pro isimlendirmesi, MacBook Air'ın da fişini çekecek. 

1494486927_ipad.png

KGI analisti Ming-Chi Kuo; iPad 10.5 inç modelin Apple A10X yonga seti ve 3 GB RAM ile geleceğini söylüyor. 2. nesil Touch ID'nin de yer alması beklenen tabletin P3 Gamut desteğinin olup olmayacağı ise bilinmiyor.