Yeni Nexus telefon göründü mü?

Android 4.4 KitKat için yayınlanan videoda Nexus 5'in yer aldığı iddia ediliyor.

Yeni Nexus telefon göründü mü?

Önceki tüm Android versiyonlarında tercihini tatlı isimlerinden yana kullanan Google, Android 4.4 KitKat ile bu geleneği bozmadı ve Nestle’nin popüler markasını yeni Android sürümünde kullandı. Android takım lideri Sundar Pichai tarafından yapılan resmi açıklama sonrası yeni Android sürümünün ismi netlik kazanırken, meraklı gözler şimdi de Android 4.4 KitKat’ın ilk olarak yer alacağı Nexus telefona çevrilmiş durumda.

Google’ın Android sürümlerinden devam ettirdiği bir diğer gelenek ise her versiyon için farklı bir maskot tercih etmesidir. Android 4.4 KitKat için çikolatadan oluşan bir heykelin Android’in bahçesine taşındığı anı gösteren videoda yeni Nexus telefonun gösterildiği iddia ediliyor.

1378270747_2013nexus4leak-1.jpg

Alt bölümde izleyeceğiniz videonun 38. saniyesinde bir Google çalışanı Android 4.4 KitKat heykelini çekerken daha önce hiç karşılaşmadığımız bir Nexus telefonu ellerinde tutuyor.

Hemen yan taraftaki Nexus 4’ten belirgin şekilde farklılıklar bulunduran telefonun arka bölümünde Nexus logosunun yatay konumda olduğunu görüyoruz. Ayrıca arka bölümde kullanılan malzemenin de Yeni Nexus 7’deki gibi mat plastik olduğunu görüyoruz. Yine Nexus 4 ile kıyaslandığında kamera lenslerinde de belirgin bir fark dikkat çekiyor.

Daha büyük bir ekrana sahip olacağı beklenen Nexus 5’in ekim-kasım döneminde resmiyet kazanması bekleniyor. Google’ın Android 4.2 ve Nexus 4’ü 29 Ekim’de resmiyete kavuşturduğunu hatırlatalım.