Yeni Nexus telefonu Motorola mı üretecek?

Bir sonraki Nexus telefonda sürpriz yaşanabilir.

Yeni Nexus telefonu Motorola mı üretecek?

Google’ın bir sonraki Nexus akıllı telefon için Motorola ile işbirliğine gideceği iddia ediliyor. AndroidPolice sitesinin kendi kaynaklarına dayandırarak aktardığı habere göre Google ve Motorola’nın üzerinde çalıştığı bir sonraki Nexus (Nexus 6) akıllı telefon 5.9-inç büyüklüğünde ekrana sahip olacak. Sitenin elinde bu bilgiyi doğrulayacak herhangi bir belge ya da görsel yok ancak Androidpolice sitesinin sicili güvenilir bir kaynak olduğunu belirtmekte yarar var.

Ekim ya da kasım ayında satışa sunulması planlanan yeni Nexus akıllı telefon için iddiaya göre bazı operatörlerle anlaşma sağlandı.

Önümüzdeki haftalarda yeni Nexus telefon ve tablete ilişkin daha fazla bilginin gün yüzüne çıkması bekleniyor. Zira Google sonbaharda Android L’nin resmi dağıtımını gerçekleştirecek ve bu dağıtım bir tablet ya da akıllı telefon eşliğinde olacak.

Yeni Nexus tabletin HTC cephesinden geleceğine kesin gözüyle bakılıyor, nitekim Google kodlarında bu durum doğrulandı. Nexus telefon içinse Google’ın hangi üreticiyle işbirliğine gideceği ise hala bir sır.