Yeni Veeam Availability Suite v9 Oracle'a tam entegre oldu

Yeni Veeam Explorer for Oracle, Oracle veri tabanları için sektörün ilk işlem seviyesi ve görüntü tabanlı ASM yedekleme ve kurtarmasını sunuyor.

Yeni Veeam Availability Suite v9 Oracle'a tam entegre oldu

Modern veri merkezlerinin kesintisiz çalışabilmesi için yenilikçi çözümler sunan Veeam® Software yeni Veeam Availability Suite™ v9 ürününün parçası olarak Veeam® Explorer™ for Oracle’ın duyurusunu gerçekleştirdi. Ürün bu yılın ileriki dönemlerinde genel satışa çıkacak. Şirket sektörün Oracle veri tabanlarının ilk işlem seviyesi ve görüntü tabanlı ASM yedekleme ve kurtarma gibi pek çok farklı destek özelliğinin yanında Veeam Explorers for Microsoft, Active Directory, Exchange, SharePoint ve SQL sunucusu için birçok ek kurumsal düzeyde geliştirmeyi duyurdu. 

Oracle Fortune 100’deki tüm şirketlerin de içinde olduğu 400.000’den fazla müşterisiyle kurumsal veri tabanı konusunda bir numara olma özelliği taşıyor. Veeam Explorer for Oracle’ın eklenmesi kurumsal müşterilerinin istekleri doğrultusunda ve kesintisiz çalışmanın gereklerini yerine getirmelerini sağlayacak gelişmiş Oracle desteği için hayata geçirildi. 

Veeam uzun zamandır Oracle’ın ve diğer popüler uygulamaların kurtarma hizmetlerini U-AIR® (Universal Application Item Recovery) donanım sihirbazı üzerinden sunuyordu. Veeam Explorer for Oracle, Veeam Explorers’ın özellikle Microsoft Active Directory, Exchange, SharePoint ve SQL sunucusu için geliştirilen ürün ailesine katılarak çok daha basit ve çok daha güçlü kurtarma sağlıyor. 

Sonuç olarak yeni Veeam Avialability Suite v9 sektör lideri, gelişmiş, sanal makineden uygulama öğesi bazında kurtarma amaçlı kurumsal yetkinliklerini genişletecek. Bu yeni geliştirmeler şunları kapsıyor:

• Veeam Explorer for Oracle: Oracle’ın benzersiz veri tabanının işlem seviyesinde kurtarma özelliğini sağlayıp müşterilerin düşük kurtarma nokta hedeflerini (RPO) koruyarak zaman içinde istedikleri noktadan veritabanını kurtarabilecekleri, ajansız işlem yedeklemesi sağlıyor. Bunun yanında bağımsız veri tabanlarını tek tıklamayla geri yükleyebilecek kadar hızlı ve basit, Windows ve Linux tabanlı sunucularda çalışan veri tabanlarına destek verebiliyor ve yine sektörde bir ilk olarak Oracle Automatic Storage Management (ASM) ile tamamen uyumlu olma özelliği taşıyor. 
• Veeam Explorer for Microsoft Exchange için yeni eDiscovery özellikleri: Bu yeni özellikler kanun veya hükümet soruşturmaları ile uyumlu olarak sağladığı detaylı dışarı aktarım raporlarıyla müşterilerin dışarıya aktarılanın ne olduğunu, nereden ve hangi arama kriteriyle yapıldığını sınıflandırıyor ve sorgu sonucunun boyutunu öngörme yetkinliğini ekliyor. 
• Microsoft kurumsal uygulamaları için başlıca geliştirmeler: ‘Group Policy’ objelerinin, entegre DNS kayıtlarının ve ‘Configuration Partition’ objelerinin Veeam Explorer for Microsoft Active Directory ile geri yüklenmesine imkan veriyor, Veeam Explorer for Microsoft SharePoint ile tüm site ve site kümeleri geri yüklemesi yenileniyor ve Veeam Explorer for Microsoft SQL Server ile de tablo seviyesinde geri yükleme gerçekleştiriliyor. 

Veeam CEO’su Ratmir Timashev konu veri tabanları olduğunda hiçbir şirketin Oracle kadar yaygın olmadığını ve dünya çapında bir numaralı veri tabanı sağlayıcısı olarak desteklediği operasyonların kritik doğasına dikkat çekmek için hizmet verdiğini söylüyor. Timashev: “Şirketler kesintilerin altından kalkamıyorlar ve hiçbir şeyin yüzde 100 güvenilir olmadığı bir dünyada bu kullanıcılar uygulamaların ve verinin sadece dakikalar içinde geri gelmesini talep ediyorlar. Çünkü işlem yapmadan geçen her dakika zarara neden oluyor. Veeam kendisini sektörde yeniliklerin lideri olmaya ve modern veri merkezlerinin kesintisiz çalışmasına adadı. Bu da kurtarma zamanı ve nokta hedeflerinin (RTPO) kritik uygulamalar ve veri için 15 dakika ya da daha az olması anlamına geliyor. Veeam bu duyurusuyla kurumsal pazardaki desteğinin odağını gösterirken kullanıcılarına da kesintisiz çalışmak ve rekabette önde olmak için gereken güveni de veriyor.”