Yeni yerli teknoloji düşmanı kör edecek!

Türk mühendisler tarafından geliştirilen Koral, dünya üzerinde sayılı ülkenin envanterinde bulunuyor.

Yeni yerli teknoloji düşmanı kör edecek!

Son dönemde yaşanan savaşlarda ve krizlerde elektronik harbin önemi de ciddi derecede gün yüzüne çıktı. Ülkemizdeki birçok savunma şirketi, elektronik harp sanayisinin güçlendirilmesi konusunda çaba sarf ediyor. Türk Silahlı Kuvvetleri'nin Elektronik Harp yetenekleri arasında öncü olarak yer alan Koral Mobil Elektronik Harp Sistemi, Aselsan için önemli bir aşamayı oluşturuyor.

Çok az ülkenin geliştirebildiği sistem, dünya üzerinde sayılı ülkenin envanterinde bulunuyor. Savunma Sanayisi Müsteşarlığı'yla imzalanan sözleşme kapsamında Aselsan tarafından özgün olarak geliştirilen Koral, 22 Şubat 2016 tarihinde Hava Kuvvetleri Komutanlığı'na teslim edildi. Muayeneleri esnasında binden fazla test aşamasından geçirilen sistem için Aselsan ile birlikte 50e yakın yerli alt yüklenici çalıştı.

1510908359_1711201710283898968363.jpg

Ülke savunmasında önemli bir görev üstlenen Koral, Türk Silahlı Kuvvetleri'nin ihtiyacını önemli ölçüde karşılayacak. Koral Mobil Elektronik Harp Sistemi, askeri taktik araçlara entegre edilen ve geniş bir frekans bandında çalışan Elektronik Destek Sistemi ile Elektronik Taarruz Sistemi'nden oluşuyor.