YouTube'da hikayeler dönemi!

YouTube'a da hikayeler özelliği geliyor. Şirketin Reels olarak adlandırdığı özellik olarak YouTube'a geliyor.

YouTube'da hikayeler dönemi!

YouTube, Reels adını verdiği yeni bir hizmeti bünyesine katıyor. Kullanıcılar, artık Reels ile YouTube'da kendi hikayelerini paylaşabilecek. Hikayeler, uygulamanın en üstünde değil. Bunun yerine, bir içerik oluşturucusunun kanalında yepyeni bir sekmede görünecekler.

Şirket, YouTube'daki Reels fikriyle, yaratıcıların kendilerini ifade etmelerini ve bir video çekmek zorunda kalmadan hayranlarıyla etkileşimde bulunmalarını sağlayan yeni bir yol sunmak olduğunu söylüyor. Bunun yerine, içerik oluşturucular 30 saniyeye kadar birkaç hızlı videoyu çekip, yeni YouTube-y çıkartmaları da dahil filtreler, müzik parçaları ve metinler ekleyerek yeni hikayeler oluşturabilecekler.

1512233000_fft16mf10347954.jpeg1512233006_fft16mf10347955.jpeg

Diğer platformlardaki hikayelerin aksine, YouTube'da videolar tamamen kalıcı oluyor. Reels, ilk başta 10 bin ve üstü aboneye sahip kanallara açılacak. Kullanıcılar Reels'i beğenirse, YouTube bunları daha sık görmek istediğiniz bir işaret olarak algılayacak. Reels özelliğiyle herhangi bir ücret alınıp alınmayacağı henüz belli değil. Takipçilerse videolar yüklendiğinde bildirim alacak.